Friskintyg covid-19

Om du ska resa eller av annan anledning behöver ett intyg som visar att du inte är smittad av covid-19 just nu, kan vi utföra ett test av pågående infektion och utfärda friskintyg. Detta kostar 1650 kr.

Testet är kvalitetskontrollerat i samarbete med Folkhälsomyndigheten och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Var kan jag testa mig?

Vi erbjuder provtagning med reseintyg / friskintyg på följande mottagningar:

Göteborg:

Malmö:

Helsingborg:

Se respektive mottagning för exakta tider.

Övriga mottagningar erbjuder i dagsläget inte frisksintyg.

Inför testtillfället

Du behöver ha fyllt 18 år och vara svensk medborgare för att göra testet, och ha tillgång till BankID för att ta emot resultat och intyg

Testet kan endast genomföras om du är symptomfri vid testtillfället.

Du behöver ha ditt pass med dig till mottagningen, eftersom intyget kopplas till ditt passnummer.

För att testet ska hinna köras till labbet för analys behöver det utföras senast en viss tid varje dag. För tider, se respektive mottagning.

Hur går det till?

Kom förbi någon av våra mottagningar som erbjuder friskintyg. Du behöver inte boka tid, men se till att komma inom det tidsspann som anges för just detta ändamål på respektive mottagning.

På mottagningen får du besvara ett par frågor skriftligen, antingen i vår kunddator eller i din mobil. En av våra sjuksköterskor hjälper dig sedan med själva provtagningen.

Intyget får du inom 48 timmar* efter utfört test, förutsatt att du tagit testet inom de angivna tiderna.

När intyget är klart får du ett mejl som talar om att det finns att hämta digitalt hos Min Doktor. Du hittar det under Mina ärenden i form av en pdf-fil.

Om intyget

Det medicinska intyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter om ditt namn, medborgarskap, passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Observera att vi inte ansvarar för olika länders eller researrangörers krav och regler. Du behöver själv ta reda på vad som gäller och vilken typ av intyg som krävs i ditt fall.

* Min Doktor ansvarar ej för om ett prov skulle generera ett oklart eller ogiltigt svar, eller om provsvaret av någon anledning skulle bli försenat. I sällsynta fall kan problem av detta slag uppkomma, och om det skulle ske erbjuder vi patienten att ta om testet utan kostnad alternativt att få pengarna tillbaka. Min Doktor ansvarar ej för eventuella kostnader för patienten till följd av detta, t.ex. i form av utebliven resa.