Kontroll av födelsemärke

Är du orolig över ett födelsemärke? Har det vuxit eller ändrat färg? Kliar eller blöder det?

Kom i så fall till Apotek Hjärtat på Smedjegatan 2 för en kontroll.* Vi tar bilder på ditt födelsemärke och skickar dem sedan till en hudläkare på Min Doktor för bedömning.

Du kan också få hjälp dygnet runt i Min Doktors app eller på mindoktor.se.

*Kontrollen gäller 1 födelsemärke. Om du vill kontrollera flera märken, kontakta din vårdcentral.

Så får du hjälp på apoteket

1. Besök oss på Smedjegatan 2

Kom till apoteket på drop-in.* Vår personal hjälper dig igång med Min Doktors tjänst, där du får svara på ett par frågor om solvanor och tidigare sjukdomar.

*Lokala avvikelser kan förekomma. För att försäkra dig om att vi kan hjälpa dig på önskad dag, kontakta oss på telefon 010-499 1310.

2. Genomgå en undersökning

Vår personal tar bilder på ditt födelsemärke med ett dermatoskop – ett instrument som påminner om ett förstoringsglas med en stark lampa. Bilderna skickas sedan till en hudläkare på Min Doktor för bedömning.

3. Läkaren kontaktar dig

Efter granskningen av bilderna kontaktar läkaren dig digitalt via Min Doktors app eller mindoktor.se. Vid behov får du en kallelse till återbesök eller en remiss till hudläkarmottagning.

Observera att vi inte kan hjälpa dig om du är under 16 år, saknar personligt BankID, har reserv-/samordningsnummer eller har skyddad identitet.

Så får du hjälp digitalt

Du kan också få hjälp i Min Doktors app eller på mindoktor.se. Du svarar först på ett par frågor om din hälsa och skickar sedan in en bild eller film på ditt födelsemärke. En hudläkare bedömer därefter om märket behöver utredas närmare. Vid behov blir du kallad till dermatoskopi på en av Min Doktors mottagningar eller får en remiss till hudläkarmottagning.

Observera att vi inte kan hjälpa dig digitalt om du saknar svenskt personnummer eller personligt BankID.

Kontroll av födelsemärke

Öppet alla dagar, dygnet runt.

Vill du veta mer om hudbesvär?