Av: Min Doktor, 2020-06-15

Min Doktor finns med dig under hela semestern

Vi hjälper dig hela vägen, från ditt första möte med läkaren, till provtagning, eventuell remittering, diagnos, och slutligen behandling. Ladda ner vår app så är du redo inför sommarens alla äventyr. Du kan också besöka någon av våra 21 vård- och vaccinationsmottagningar runt om i landet. Vi finns där du behöver oss, när du behöver oss.

Digital vård

När du söker vård i Min Doktors app eller på vår hemsida slipper du långa telefonköer och väntrum där du riskerar att smittas av - eller smitta - andra. Så här går det till när du söker vård digitalt:

 1. Svara på frågor om dina besvär

  Du beskriver dina besvär genom att svara på frågor om dina symptom och i vissa fall skicka in bilder som du tar med mobilen.

 2. Prata med din läkare

  Vi använder främst chatt, men ibland även telefonsamtal eller video – allt efter behov för att behandlaren ska förstå dig och dina besvär rätt. Våra läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, psykologer och fysioterapeuter är erfarna och jobbar på svenska vårdcentraler eller sjukhus när de inte hjälper dig här.

 3. Få diagnos och behandling

  Vi ställer diagnos och hjälper dig med lämplig behandling. Genom att ställa frågor och eventuellt skicka dig på provtagning eller, vid de besvär där det lämpar sig, skicka ett provtagningskit hem till dig som du sedan skickar för analys, samlar läkaren in all information som krävs för att ställa en korrekt diagnos. Om läkaren anser att du behöver remitteras vidare så hjälper vi till med detta, och om du behöver medicin kan du få dessa hemskickade via Apotek Hjärtat eller hämta ut dem på valfritt apotek.

Våra mottagningar

På våra vård- och vaccinationsmottagningar kan du få hjälp med många vanliga sjukdomar och hälsoproblem, hålla koll på kroppen med hjälp av tester eller vaccinera dig. Så här fungerar våra mottagningar:

 1. Drop-in

  På våra mottagningar behöver du aldrig boka tid i förväg, det är bara att komma förbi och vi har öppet även kvällar och helger. Om du är förkyld eller tillhör en riskgrupp ber vi dig just nu att avvakta med ditt besök och istället använda vår digitala tjänst.

 2. Diagnos och behandling

  På plats hjälper våra sjuksköterskor dig med allt från öroninflammation och blodtrycksmätning till covid-19-testning och vaccination. Vid behov skriver våra läkare ut läkemedel.

 3. Nära till recept och egenvård

  Våra mottagningar ligger ofta nära Apotek Hjärtat. Det gör det lätt att hitta oss, och behöver du hämta ut recept eller har andra apoteksärenden är du redan på rätt plats.

Dela artikeln: