Av: Min Doktor, 2021-05-19

Min Doktor finns med dig under hela semestern

Hos oss kan du få snabb hjälp av läkare när du behöver det. Ladda ner vår app så är du redo inför sommarens alla äventyr. Du kan också besöka någon av våra fysiska vård- och vaccinationsmottagningar eller sommarkliniker runt om i landet för att få hjälp av våra erfarna sjuksköterskor.

Digital vård

När du söker vård i Min Doktors app eller på vår hemsida slipper du långa telefonköer och väntrum där du riskerar att smittas av - eller smitta - andra. Så här går det till när du söker vård digitalt:

 1. Svara på frågor om dina besvärDu beskriver dina besvär genom att skriftligt svara på frågor om dina symptom och i vissa fall skicka in bilder som du tar med mobilen.

 2. Prata med din läkareVi använder främst chatt, men ibland även telefonsamtal eller video – allt efter behov för att behandlaren ska förstå dig och dina besvär rätt. Våra läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, psykologer och fysioterapeuter är erfarna och jobbar på svenska vårdcentraler eller sjukhus när de inte hjälper dig här.

 3. Få diagnos och behandlingVi ställer diagnos och hjälper dig med lämplig behandling. Genom att ställa frågor och eventuellt skicka dig på provtagning eller, vid de besvär där det lämpar sig, skicka ett provtagningskit hem till dig som du sedan skickar för analys, samlar läkaren in all information som krävs för att ställa en korrekt diagnos. Om läkaren anser att du behöver remitteras vidare så hjälper vi till med detta, och om du behöver medicin kan du få dessa hemskickade via Apotek Hjärtat eller hämta ut dem på valfritt apotek.

Sök vård digitalt

Våra mottagningar

Min Doktor har 23 vård- och vaccinationsmottagningar runt om i Sverige där du kan få hjälp med många vanliga sjukdomar och hälsoproblem, hålla koll på kroppen med hjälp av tester eller vaccinera dig. I år har vi även öppnat sommarkliniker i anslutning till ICA-butiker utspritt över landet. Så här fungerar våra mottagningar:

 1. Drop-in

  På våra mottagningar behöver du aldrig boka tid i förväg, det är bara att komma förbi och vi har öppet även kvällar och helger. Pga covid-19 kan vi endast ta emot dig på våra fysiska mottagningar om du inte riskerar att bära på smitta.

 2. Diagnos och behandling

  På plats hjälper våra sjuksköterskor på vård-och vaccinationsmottagningarna dig med allt från öroninflammation till vaccination och vid behov skriver våra läkare ut läkemedel. På sommarklinikerna kan du få hjälp med TBE- och grundskyddsvaccination, kontroll av födelsemärken samt antikroppstest för covid-19.

 3. Nära till recept och egenvård

  Våra mottagningar ligger ofta nära Apotek Hjärtat. Det gör det lätt att hitta oss, och behöver du hämta ut recept eller har andra apoteksärenden är du redan på rätt plats.

Dela artikeln: