Våra läkare berättar

Vi har mer än 100 legitimerade och erfarna läkare och barnmorskor som är redo att hjälpa dig. Här berättar några av dem om hur det är att möta patienter på nätet.

Christian Areskoug

Specialistläkare i allmänkirurgi

Jag blev läkare då min främsta drivkraft är att ha ett meningsfullt jobb där jag kan göra skillnad för människor varje dag.

Jag arbetar som kirurg och är också deltidsanställd i Försvarsmakten på ett av Sveriges två sjukhuskompanier tänkta att kunna tas i bruk med kort varsel vid hot eller katastrof.

Jag har jobbat för Min Doktor sedan sommaren 2015. Jag gillar när det är enkelt! På Min Doktor finns ett helt team som bara jobbar för att göra allting så enkelt som möjligt för både patienterna och mig.

Ibland diskuteras det här med att träffa patienter på distans, om kontakten eventuellt blir sämre utan det personliga mötet. Men att möta patienterna via chat, telefon eller videosamtal ger en närhet och vi slipper barriären som själva sjukhusbyggnaden innebär. Jag tror på det här.

Att möta patienterna via chat, telefon eller videosamtal ger en närhet och vi slipper barriären som själva sjukhusbyggnaden innebär.

Henrik Kangro

Överläkare, specialistläkare hematologi och internmedicin

Varför jag valde att bli läkare en gång i tiden? Det var för att möta, lyssna på och få möjlighet att kunna hjälpa människor.

Sedan 2014 är jag verksamhetschef och medicinskt ansvarig på Min Doktor och det är svårt att hinna med något mer. Men eftersom det är viktigt att som ”läkare på nätet” även ha fysiska konsultationer då och då, arbetar jag ibland på medicin- och akutvårdsavdelningar runt om i landet.

Jag tror jag blivit en bättre läkare sedan jag började arbeta på Min Doktor. Här möter jag patienterna mitt i deras vardag och på ett mer patientanpassat sätt, och har lärt mig att bemöta och kommunicera bättre med patienten.