Läkarbesök på nätet demonstreras på Seniormässan

2017-10-20

Den 24–26 oktober samlas 55-plussare på Seniormässan i Stockholm. På plats finns även Sveriges ledande digitala vårdgivare Min Doktor för att berätta hur trygga läkarbesök i dator eller telefon går till.

– Seniormässan är ett bra forum där vi har chans att möta våra patienter på riktigt. Vi vill besvara frågor, demonstrera hur ett vårdmöte via telefonen eller datorn går till och uppmärksamma besökarna på att man kan få kontakt med läkare dygnet runt hos oss, utan att behöva lämna hemmet.

– Köerna till den traditionella primärvården är långa och vi menar att det inte behöver vara så. Med befintliga digitala lösningar kan fler människor få hjälp snabbare och de som väljer digitala läkarbesök lämnar samtidigt plats på de fysiska vårdcentralerna till de patienter som verkligen behöver fysiska vårdmöten.

– Vi tycker att den nationella vårdgarantin borde kortas till 24 timmar, snarare än de sju dagar som gäller i dag, berättar Henrik Kangro, chefsläkare på Min Doktor.

Deltagandet på Seniormässan är för Min Doktor ett i raden av framträdanden på större konferenser och seminarier. Under åren 2016–2017 har Min Doktor i samband med dessa bland annat erhållit IT i vården-priset från Computer Sweden och Dagens Medicin, Årets Startup av Nordic Startup Awards 2017 samt utsetts till Årets tillväxtbolag av Serendipity Challenge.

– Digitala vårdmöten är en naturlig del av samhällsutvecklingen. Allmänheten kan numera – var de än befinner sig, hemma, i stugan eller på jobbet – få snabb tillgång till läkare via internet. Alla våra läkare har svensk läkarlegitimation och vi har specialister inom 20 olika områden. Vi håller mycket hög vårdkvalitet - till exempel har vi alltid haft provtagning till hjälp för diagnos och förskrivning. Vi har en tjänst som är värd att visa upp, säger Henrik Kangro.

Besök Min Doktor i monter A11:59

Kom gärna och lyssna på Chefläkare Henrik Kangro som presenterar tjänsten på mässans Seminariescen onsdag 25/10 kl 13.40-14.00

Ämne: Att träffa läkaren i datorn - så funkar det hos Min Doktor!

Seniormässan är Sveriges största mässa för äldre och går av stapeln 24–26 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan är öppen 10-16 och kostar 130 kr i entréavgift, läs mer här.

Min Doktor grundades 2013 som Sveriges första digitala vårdgivare och leder sedan dess utvecklingen med fokus på kvalitet och ökad transparens, samt hur digitala lösningar bäst kommer samhället till nytta. Huvudkontoret finns i Malmö.

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.