Landshövdingen inviger Min Doktor Kliniken i Västerås

2019-10-30

Min Doktor, Sveriges första digitala vårdgivare, öppnar nu även fysiska sjuksköterskemottagningar runt om i landet. Den första i Västmanland invigs på MAXI Ica Stormarknad Hälla torsdagen den 31 oktober.

– Vi blir så varmt mottagna på alla orter vi hittills öppnat, det är fantastiskt roligt att patienterna hittar till oss för vaccinationer och enklare sjukvård. Vi ser verkligen att vi underlättar människors vardag och nu vill vi göra det i Västerås också, säger Olof Fredricson, affärsområdeschef på Min Doktor.

Min Doktors mottagningar leds och bemannas huvudsakligen av sjuksköterskor. Mottagningarna kommer att erbjuda patienterna möjlighet att göra drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, hälsokontroller samt vaccinationer mot exempelvis influensa, TBE och även vanliga resevaccinationer. Enligt Min Doktor är mottagningarna ett efterfrågat komplement till den ordinarie primärvården som inte alltid är så tillgänglig som patienten önskar:

– Vi kan bidra till en bättre folkhälsa genom att finnas där när patienten behöver, vill och kan söka vård. Redan 2013 startade Min Doktor Sveriges första digitala vårdtjänst som är öppen dygnet runt och nu kompletterar vi med mottagningar i närheten av Apotek Hjärtat och ICA. På så vis kan vi öka tillgängligheten, och bredda erbjudandet till patienten. Vi planerar att öppna ett stort antal mottagningar runt om i Sverige under de kommande fem åren, men detta är den första på ICA’s ”hemmaplan” Västerås, vilket gör det extra roligt, säger Olof Fredricson, affärsområdeschef på Min Doktor.

Vid invigningen av Min Doktor Kliniken i Västerås kl 10.00 den 31 oktober kommer Västmanlands Landshövding Minoo Akhtarzand att klippa det röda bandet.

Min Doktor grundades i Lund 2013 av läkaren Magnus Nyhlén. Min Doktors satsning på fysiska vårdmottagningar är ett resultat av att Apotek Hjärtat och ICA-Gruppen gick in som delägare i Min Doktor under hösten 2018.

__

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.