Min Doktor expanderar med ytterligare en mottagning i Göteborgsområdet

2019-11-06

Den 7 november öppnar Min Doktor en sjuksköterskemottagning i Torslanda på Hisingen. Totalt har Min Doktor nu sjutton vårdmottagningar runt om i landet, varav fem finns i Göteborgsområdet.

Min Doktors mottagningar leds och bemannas huvudsakligen av sjuksköterskor. Specialistläkare och andra behandlare finns tillgängliga online. Mottagningarna kommer att erbjuda patienter möjlighet att göra drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, hälsokontroller samt vaccinationer mot exempelvis influensa, mässling och även vanliga resevaccinationer. Enligt Min Doktor är mottagningarna ett efterfrågat komplement till den ordinarie primärvården i hela landet och kommer att avlasta vårdcentralerna i Västra Götaland.

– Vi startade Sveriges första digitala vårdtjänst 2013 och har sedan dess hjälpt uppemot en miljon patienter över nätet. Nu kompletterar vi med fysiska mottagningar för att bredda vårt erbjudande. Vi planerar att öppna ännu fler mottagningar under de kommande fem åren, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

Vid invigningen av Min Doktor Kliniken på Hisingen kommer Per Strömberg, vd för ICA Gruppen, att klippa det röda bandet och även Anders Nyberg, vd för Apotek Hjärtat, är på plats för att diskutera hur ökad tillgång till god och nära vård kan bidra till en bättre folkhälsa.

– Vårdmottagningarna i anslutning till apotek och ICA-butiker förenklar vardagen för patienterna och är väldigt uppskattade. Det här är ett tydligt exempel på hur entreprenörskap och ny teknik kan förbättra för patienterna, korta vårdköerna och effektivisera vården, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

Invigningen äger rum torsdag 7 november kl 10.00 på Min Doktor Kliniken, Maxi ICA Stormarknad, Gamla Flygplatsvägen 60, Torslanda

Min Doktors satsning på fysiska vårdmottagningar är ett resultat av att Apotek Hjärtat och ICA Gruppen gick in som delägare i Min Doktor under hösten 2018. De då åtta Minutklinikerna ingick i affären och har under våren bytt namn till Min Doktor Kliniken. Min Doktor grundades i Lund 2013, av läkaren Magnus Nyhlén.

__

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.