Min Doktor expanderar – öppnar åtta mottagningar under hösten

2019-10-16

Den första skånska mottagningen öppnar i Malmö på torsdag. I slutet av månaden öppnar två till i Helsingborg och den 27 november blir det stor invigning av kliniken på köpcentret Emporia i Malmö. Under hösten öppnas alltså fyra vårdmottagningar i Skåne, dessutom en i Linköping, en i Torslanda, en i Västerås och en i Umeå.

– Det är fantastiskt roligt att få öppna våra första mottagningar i Skåne. Vi har redan 12 mottagningar runt om i landet, men mottagningarna i Toftanäs (Malmö), Råå (Helsingborg), Berga (Helsingborg) och Emporia (Malmö) blir de första på ”hemmaplan”, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

Mottagningarna kommer att erbjuda patienter möjlighet att göra drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, hälsokontroller samt vaccinationer mot exempelvis influensa, mässling och lunginflammation. Enligt Min Doktor är mottagningarna ett efterfrågat komplement till den ordinarie primärvården och kommer att avlasta vårdcentralerna runt om i landet.

– Vårt mål är att bidra till en bättre folkhälsa. Det gjorde vi genom att starta Sveriges första digitala vårdtjänst 2013 och nu kompletterar vi med mottagningar för att bredda vårt erbjudande. Vi planerar att öppna ett stort antal mottagningar runt om i Sverige under de kommande fem åren, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

Min Doktors mottagningar bemannas huvudsakligen av sjuksköterskor. Det senaste året har man anställt omkring 100 sjuksköterskor och någon större svårighet att hitta personal har man inte märkt av.

– Många som söker våra tjänster vill komma till en arbetsplats som leds av sjuksköterskor där de får arbeta mer patientnära och med större inflytande över sin arbetssituation. Det är något som många uppskattar, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

Min Doktors satsning på fysiska vårdmottagningar är ett resultat av att Apotek Hjärtat och ICA-Gruppen gick in som delägare i Min Doktor under hösten 2018. De då åtta Minutklinikerna ingick i affären och har under våren bytt namn till Min Doktor Kliniken. Min Doktor grundades i Lund 2013, av läkaren Magnus Nyhlén.

Öppningsdatum för mottagningar hösten 2019:

Toftanäs (Malmö): 10 oktober

Råå (Helsingborg): 24 oktober

Berga (Helsingborg): 29 oktober

Västerås: 31 oktober

Torslanda: 7 november

Linköping: 14 november

Emporia (Malmö): 27 november

Umeå: 2 december

Riksdagsledamot Niels Paarup-Petersen (C) inviger kliniken på Toftanäs, Malmö

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.