Min Doktor har gjort nyemission på 218 mkr

2017-05-17

Det digitala vårdbolaget MD International (Min Doktor) har gjort en riktad emission gentemot befintliga ägare. Investeringen leddes av fonden EQT Ventures, som sedan tidigare investerat i det Malmöbaserade vårdbolaget.

– Nyinvesteringen syftar till att fortsätta utvecklingen av tjänsten i Sverige samt ta klivet in på nya internationella marknader. Vi är väldigt glada att kunna presentera denna nyemission tillsammans med EQT Ventures. De är långsiktiga ägare som satsar på vår tillväxt och tror på vår förmåga att skala upp verksamheten och ge fler länder tillgång till digital vård, berättar Magnus Nyhlén, grundare av Min Doktor.

– Digitaliseringen av vården har bara börjat och mycket kommer att hända på området den närmaste tiden, säger LarsJörnow, investeringsrådgivare till EQT Ventures. Det är viktigt att aktörerna i denna bransch är långsiktiga,håller hög kvalitet och erbjuder en tjänst som kunderna uppskattar - alla områden där Min Doktor är ledande. Under det senaste året har Min Doktor gått från ett litet digitalt vårdbolag till att vara det naturliga valet för tiotusentals patienter i Sverige, och vi tror att detta bara är början på bolagets resa. EQT Ventures ser fram emot att fortsatt vara med och stötta Min Doktor på vägen att bli ett av Europas ledande primärvårdsbolag.

Om Min Doktor

Min Doktor grundades 2013 och var då den första digitala privata vårdgivaren i Sverige. Sedan dess har Min Doktor hanterat 100 000 patientärenden. Hos Min Doktor arbetar barnmorskor, fysioterapeuter och specialistläkare med svensk läkarlegitimation. Min Doktor är registrerad vårdgivare och omfattas av hälso- och sjukvårdslagen, personuppgiftslagen och patientsäkerhetslagen. Företaget ägs av grundare, medarbetare och externa investerare.

Om EQT Ventures

EQT Ventures är en europeisk venture capital-fond baserad i Luxemburg med investeringsrådgivare i Stockholm, Amsterdam och London. Fonden investerar i startups och hjälper företagen att utvecklas. EQT Ventures är en del av EQT, ett av de ledande riskkapitalbolagen i Europa med ca 35 miljarder euro i 22 olika fonder. Portföljbolagen finns i Europa, Asien och USA och har tillsammans ca 110 000 anställda.

Bild på Lars Jörnow

Bild på Magnus Nyhlén

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.