Min Doktor öppnar Vård&Vaccin-mottagning i Borås

2020-02-24

Min Doktor var först ut i Sverige med att lansera dygnet runt-öppna vårdmöten med läkare genom chatt och video, helt utan tidsbokning. Nu öppnar de även fysiska drop-in-mottagningar runt om i landet. Den första Min Doktor-mottagningen i Borås öppnar intill Maxi ICA Stormarknad på tisdagen den 25 februari. Det blir den 21:e fysiska mottagningen i landet.

– Vi är riktigt glada över att öppna vår första mottagning i Borås, den sjätte i Västra Götaland. I och med detta bidrar vi till ännu bättre tillgänglighet för invånarna i regionen, säger Jonas Vig, vd för Min Doktor.

Till invigningen av Min Doktors Vård&Vaccin-mottagning i Borås
den 25 februari klockan 10.00 kommer Cecilia Andersson (C), ordförande i VGR:s sjukvårdsnämnd Södra och ledamot i hälso- och sjukvårdsstyrelsen för att klippa det röda bandet.

Min Doktors satsning på fysiska Vård&Vaccin-mottagningar är ett resultat av att Apotek Hjärtat och ICA-Gruppen gick in som delägare i Min Doktor under hösten 2018. De då åtta Minutklinikerna ingick i affären och kompletterades under 2019 med ytterligare 12 mottagningar.

På Vård&Vaccin-mottagningarna arbetar erfarna sjuksköterskor som erbjuder patienterna möjlighet att göra drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, hälsokontroller samt vaccinationer mot exempelvis influensa, mässling, TBE och även vanliga resevaccinationer. Enligt Min Doktor är mottagningarna ett efterfrågat komplement till den ordinarie primärvården och kommer att avlasta vårdcentraler och jourcentraler.

– Vårt mål är att bidra till en bättre folkhälsa. Det gjorde vi redan genom att starta Sveriges första digitala vårdtjänst och nu kompletterar vi med mottagningar för att bredda vårt erbjudande, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.