Min Doktor skruvar upp tempot – skriver avtal med Länsförsäkringar

2016-01-20

– Det är med stor glädje vi idag kan berätta om vårt samarbete med Länsförsäkringar. Det innebär att vi från och med den februari kommer att ge alla deras sjukvårdsförsäkrade kunder tillgång till Min Doktor, säger Magnus Nyhlén, grundare och VD på Min Doktor. – Att Sveriges största leverantör av sjukvårdsförsäkringar ingår avtal med oss fyller oss med ödmjukhet men även stolthet över att få erbjuda så många personer en snabb och tillgänglig kontakt med vården, fortsätter Magnus Nyhlén.

Min Doktor låter dig snabbt komma i kontakt med en läkare via din mobil, dator eller tablet. Min Doktor samlar in data från dig och bedömer automatiskt om dina besvär passar för digital vård eller inte. Din läkare på Min Doktor avgör om det krävs eventuell kompletterande information i form av exempelvis provtagning, röntgen, videosamtal eller uppladdning av bilder. Efter att läkaren har all nödvändig information får du diagnos och recept direkt i mobilen. Om dina besvär inte är lämpliga för digital vård så hänvisas du istället omedelbart och kostnadsfritt till den fysiska vården för konsultation.

Min Doktor används av både försäkringsbolagskunder och privatpersoner och behandlade under förra året fler än 10 000 patienter, med en kundnöjdhet på över 98 %. Genom att flytta det första mötet mellan läkaren och patient till där patienten befinner sig får man snabbt reda på vilken nivå på vård patientens besvär kräver och vad nästa steg är. Detta frigör resurser för läkarna och låter dig som patient ta del av vården där du är och när du har tid.

För Länsförsäkringar var ett partnerskap för att erbjuda digital vård ett naturligt steg i strävan att möta kunden där de är med en flexibel och innovativ lösning.

– Vår målsättning är att erbjuda våra kunder en så tillgänglig och lättanvänd tjänst som möjligt. Grundtanken med en sjukvårdsförsäkring är att det ska gå snabbt och enkelt att få den hjälp man behöver, och där tycker vi att Min Doktor adderar någonting viktigt till vårt erbjudande, säger Thomas Abrahamsson, Chef Affärsområde Hälsa på Länsförsäkringar AB.

– Länsförsäkringar finns lokalt i hela landet, och det här är ett sätt att öka tillgängligheten för alla våra sjukvårdsförsäkringskunder, inte minst för alla som genom Min Doktor slipper långa resvägar, fortsätter Thomas Abrahamsson.

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.