Min Doktors grundare utsedd till Årets Digitala Svensk

2019-01-31

Idag är vi extra stolta över vår grundare Magnus Nyhlén som utsetts till Årets Digitala Svensk av tidningen Fokus. Magnus tog emot utmärkelsen i fint sällskap av bland andra Årets Svensk Kultur författaren Lena Andersson, Årets Parlamentariker Riksdagens talman Andreas Norlén, Årets Svensk Medicin spetspatienten Sara Riggare och Årets Svensk Ekonomi börshajen Andra Farhad.

Årets Svensk går till personer som »visat prov på självständighet och originalitet i ett land som på gott och ont gillar det samstämmiga och välanpassade«. Magnus, som var först ut med digitala vårdmöten 2013, har verkligen banat väg för ett helt nytt sätt att möta patienter, i en traditionell bransch.

Juryns motivering lyder:

Digitaliseringen av samhället väcker ibland oro för att den mellanmänskliga kontakten ska utarmas. Årets Digitala Svensk är ett exempel på att tekniken lika gärna kan göra det lättare att mötas. Med hjälp av nätbaserade läkartjänster har möjligheten att snabbt få kontakt med läkare ökat betydligt, inte minst för personer som har svårt att hinna till en läkare på dagtid utan olika skäl, eller har långt till närmaste vårdcentral. En av de första tjänsterna av det slaget var Min Doktor, och Årets Digitala Svensk är dess grundare, som själv är läkare, förutom att vara digital entreprenör inom både utbildning och hälsa. Årets Digitala Svensk: Magnus Nyhlén!

Länk till artikeln i Fokus finns här (betalvägg)

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.