Nytt stjärntillskott till Min Doktor – Carina Nordqvist Falk blir verksamhetschef

2019-01-11

Den digitala vårdgivaren Min Doktor stärker upp sin ledningsgrupp med Carina Nordqvist Falk som ny verksamhetschef. Nordqvist Falk var tidigare vd för Novaklinikerna, och före det hälso- och sjukvårdsstrateg på Region Skåne. Min Doktor står inför en omfattande expansion av fysiska kliniker genom det nyligen förvärvade bolaget Minutkliniken.

Som verksamhetschef får Nordqvist Falk operativt ansvar för den vård Min Doktor erbjuder, inklusive utveckling av drift, tjänster och personal. Nordqvist Falk kommer även arbeta för förbättrad samverkan mellan den privata och offentliga vården.

–Vi är väldigt glada över att kunna toppa laget med Carina, som både kommer ansvara för vår digitala vård och framöver även bidra när vi nu etablerar fler fysiska kliniker runt om i landet. Carina har lång erfarenhet av verksamhetsansvar både från den offentliga och den privata vården och vi ser fram emot att dra nytta av hennes breda kunskap, framåtanda och kreativitet, säger Henrik Kangro, medicinskt ledningsansvarig läkare på Min Doktor.

–Det ska bli otroligt spännande att få fortsätta mitt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete på Min Doktor. Min Doktor är den digitala vårdaktör i Sverige som arbetar mest med öppenhet och patientsäkerhet och det är viktiga värden för mig som gjorde valet av ny arbetsplats enkel, säger Carina Nordqvist Falk.

Som nytillträdd verksamhetschef är Nordqvist Falk en av flera nyrekryteringar på Min Doktor. Det snabbväxande bolaget har nu 50 heltidsanställda samt 150 deltidsarbetande vårdprofessionella och knoppade nyligen av plattformsutvecklingen till bolaget Docly,

Min Doktor äger numera även företaget Minutkliniken med 80 anställda sjuksköterskor vid fysiska mottagningar och fler ska lanseras på ytterligare tio orter under 2019. Nordqvist Falk kommer att arbeta med huvudkontoret i Malmö som bas.

Carina Nordqvist Falk, verksamhetschef
Henrik Kangro, medicinskt ledningsansvarig läkare
Jonas Vig, vd

Finns tillgängliga för mer information och intervjuer

För ytterligare information:

Petronella Warg, ansvarig för samhällsrelationer, +46 10-16 00 406, Head of Corporate Communications press@mindoktor.se eller besök www.mindoktor.se

Min Doktor är Sveriges ledande digitala vårdgivare. Min Doktor vill öka tillgången till snabb och säker läkarvård genom att använda ny teknik till att ge patienten större kontroll och läkaren en effektivare arbetsprocess. Läkarbesök enligt Min Doktors modell är kostnadseffektivt för både patient och samhälle.