Nytt stjärntillskott till Min Doktor – Carina Nordqvist Falk blir verksamhetschef

2019-01-11

Den digitala vårdgivaren Min Doktor stärker upp sin ledningsgrupp med Carina Nordqvist Falk som ny verksamhetschef. Nordqvist Falk var tidigare vd för Novaklinikerna, och före det hälso- och sjukvårdsstrateg på Region Skåne. Min Doktor står inför en omfattande expansion av fysiska kliniker genom det nyligen förvärvade bolaget Minutkliniken.

Som verksamhetschef får Nordqvist Falk operativt ansvar för den vård Min Doktor erbjuder, inklusive utveckling av drift, tjänster och personal. Nordqvist Falk kommer även arbeta för förbättrad samverkan mellan den privata och offentliga vården.

–Vi är väldigt glada över att kunna toppa laget med Carina, som både kommer ansvara för vår digitala vård och framöver även bidra när vi nu etablerar fler fysiska kliniker runt om i landet. Carina har lång erfarenhet av verksamhetsansvar både från den offentliga och den privata vården och vi ser fram emot att dra nytta av hennes breda kunskap, framåtanda och kreativitet, säger Henrik Kangro, medicinskt ledningsansvarig läkare på Min Doktor.

–Det ska bli otroligt spännande att få fortsätta mitt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete på Min Doktor. Min Doktor är den digitala vårdaktör i Sverige som arbetar mest med öppenhet och patientsäkerhet och det är viktiga värden för mig som gjorde valet av ny arbetsplats enkel, säger Carina Nordqvist Falk.

Som nytillträdd verksamhetschef är Nordqvist Falk en av flera nyrekryteringar på Min Doktor. Det snabbväxande bolaget har nu 50 heltidsanställda samt 150 deltidsarbetande vårdprofessionella och knoppade nyligen av plattformsutvecklingen till bolaget Docly,

Min Doktor äger numera även företaget Minutkliniken med 80 anställda sjuksköterskor vid fysiska mottagningar och fler ska lanseras på ytterligare tio orter under 2019. Nordqvist Falk kommer att arbeta med huvudkontoret i Malmö som bas.

Carina Nordqvist Falk, verksamhetschef
Henrik Kangro, medicinskt ledningsansvarig läkare
Jonas Vig, vd

Finns tillgängliga för mer information och intervjuer

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.