Trygg-Hansa ingår samarbete med Min Doktor

2016-12-08

– Det här är ett utmärkt sätt att ge bättre service till den enskilde kunden samtidigt som våra företagskunder kan jobba mer preventivt och underlätta för sina anställda att söka vård i tid, säger Jenny Lindgren, Produktutvecklare Hälsa på Trygg-Hansa.

För Min Doktor innebär samarbetet ytterligare en bekräftelse på att man har rätt lösning och tänker rätt när man tar ett helhetsgrepp som vårdgivare. Samarbetet innebär också att Trygg-Hansa blir först med att förenkla boknings-, och e-faktureringsprocessen av digitala vårdmöten via branschens gemensamma bokningsportal, säger Thomas Persson, Strategiskt ansvarig för inköp av Hälsa på Trygg-Hansa. Min Doktor har nu fyra anslutna försäkringsbolag och totalt når Min Doktor ut till mer än hälften av landets försäkringstagare.

– Vi är riktigt glada över att Trygg-Hansa valt Min Doktor, säger Daniel Persson, affärsutvecklingschef på Min Doktor. – Vi är stolta över vår tjänst och den gör större nytta ju fler som använder den, eftersom den inte bara underlättar för patienten utan också avlastar de traditionella vårdcentralerna från enklare åkommor.

Min Doktor grundades 2013 och de omkring 35 läkarna som jobbar deltid i tjänsten har hittills behandlat över 40 000 patienter. Lösningen innebär att patienten skriftligt besvarar läkarens frågor i förväg på websidan, och kan skicka in ärendet när som helst på dygnet, utan tidsbokning. En läkare plockar upp ärendet i det virtuella väntrummet och skickar svar, recept eller ställer fler frågor. Dialogen mellan läkare och patient är icke simultan, vilket innebär en tidsbesparing för båda parter som kan läsa och besvara meddelanden när det passar dem.

För mer information:

Hanna Axelsson, kommunikationschef Trygg-Hansa Tel 075 24 34 671

Petronella Warg, presskontakt Min Doktor Tel 0733 424 923

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och ingår idag i en av Nordens största skadeförsäkringskoncerner; Försäkringsgruppen Codan/Trygg-Hansa. Vi ger människor möjlighet att leva sina liv fullt ut och skapar trygga förutsättningar för företag att växa. Vi erbjuder mer än bara försäkringar. Genom service som avlastar hjälper vi till både när olyckan är framme men även i förebyggande syfte för att minimera risker och undvika skador.

Trygg-Hansa har runt 1700 medarbetare på 30 orter i landet och vi ingår sedan 2007 i internationella RSA - en av världens sex ledande försäkringskoncerner. Läs mer om Trygg-Hansa på www.trygghansa.se, www.facebook.com/trygghansa eller www.linkedin.com/company/Trygg-Hansa.

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.