Vårdgivaren Min Doktor och dess grundare Magnus Nyhlén prisades på Stockholm Tech Fest

2017-09-04

Min Doktor och grundaren, läkaren Magnus Nyhlén, prisades vid den svenska finalen av Nordic Startup Awards under eftermiddagen vid Stockholm Tech Fest. Min Doktor blev Årets Startup och Magnus Nyhlén vann kategorin Årets grundare. Både jury och röstande har bidragit till att välja ut segrarna.

Motiveringen löd:

"A tech startup that has shown the greatest development over the last year based on growth, innovation and impact with a product or service."

– Jag är väldigt hedrad över att få ta emot de här priserna, säger Magnus Nyhlén. Det är viktigt att uppmärksamma digitalisering av vården. Sjukvården står inför stora utmaningar och digitalisering är en del av lösningen på dessa. Eftersom Min Doktor var först med att erbjuda digital vård har vi fått arbeta hårt med att utveckla vårdsektorn. Det här är ett helt nytt sätt att möta patienter på, smidigt för patienten samtidigt som det effektiviserar läkarens arbete. Våra framgångar, över hundratusen nöjda patienter och det här priset bekräftar att min idé var rätt. Det är patienterna, våra ägare och inte minst mina fantastiska kollegor som gjort detta möjligt. Vi är stolta över att ha banat väg för utvecklingen och framtiden är ljus för den digitala vården, avslutar Magnus Nyhlén, grundare av Min Doktor.

Utmärkelserna innebär att både Min Doktor och Magnus Nyhlén är finalister vid den nordiska finalen av Nordic Startup Awards 2017 som delas ut den 18 oktober i Stockholm.

Priserna är de senaste i raden av framgångar för Min Doktor. Förra året vann Min Doktor IT i vården-priset, utsågs till Business Model Challenger of the Year av Cordial och blev Årets tillväxtbolag vid Serendipitys Challenge.

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.