Min Doktor expanderar – öppnar två mottagningar i Helsingborg

2019-10-23

Den första Min Doktor Kliniken i Helsingborg öppnar på Råå torsdag 24 oktober. Nästa vecka, den 29 oktober, öppnar ännu en klinik på Berga. Totalt öppnar Min Doktor fyra vårdmottagningar i Skåne under hösten.

– Det är fantastiskt roligt att få öppna våra första mottagningar i Skåne. Vi har redan 12 mottagningar runt om i landet, men mottagningarna i Toftanäs (Malmö), Råå (Helsingborg), Berga (Helsingborg) och Emporia (Malmö) är de första på ”hemmaplan”, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

Mottagningarna kommer att erbjuda skånska patienter möjlighet att göra drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, hälsokontroller samt vaccinationer mot exempelvis influensa, mässling och även vanliga resevaccinationer. Enligt Min Doktor är mottagningarna ett efterfrågat komplement till den ordinarie primärvården och kommer att avlasta vårdcentralerna i Skåne.

– Vårt mål är att bidra till en bättre folkhälsa. Det gjorde vi genom att starta Sveriges första digitala vårdtjänst 2013 och nu kompletterar vi med mottagningar för att bredda vårt erbjudande. Vi planerar att öppna ett stort antal mottagningar runt om i Sverige under de kommande fem åren, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

Min Doktors mottagningar leds och bemannas huvudsakligen av sjuksköterskor. Hittills har man anställt 15 sjuksköterskor i Skåne.

Till invigningen av Min Doktor Kliniken på Råå 24 oktober kommer det skånska regionrådet och sjukhusstyrelsens ordförande Anders Lundström (KD), för att klippa det röda bandet.

Vid invigningen av Min Doktor Kliniken på Berga i Helsingborg 29 oktober kommer den skånska riksdagsledamoten Ulrika Heindorff (M) för att klippa det röda bandet och samtala om digitaliseringens roll i samhället med Helsingborg Stads Framtidschef Micco Grönholm.

Min Doktors satsning på fysiska vårdmottagningar är ett resultat av att Apotek Hjärtat och ICA-Gruppen gick in som delägare i Min Doktor under hösten 2018. De då åtta Minutklinikerna ingick i affären och har under våren bytt namn till Min Doktor Kliniken. Min Doktor grundades i Lund 2013, av läkaren Magnus Nyhlén.

Öppningsdatum för mottagningar i Skåne:

Råå (Helsingborg): 24 oktober
Berga (Helsingborg): 29 oktober
Emporia (Malmö): 27 november

Min Doktor expanderar – öppnar två mottagningar i Helsingborg

För ytterligare information:

Petronella Warg, ansvarig för samhällsrelationer, +46 10-16 00 406, Head of Corporate Communications press@mindoktor.se eller besök www.mindoktor.se

Min Doktor är Sveriges ledande digitala vårdgivare. Min Doktor vill öka tillgången till snabb och säker läkarvård genom att använda ny teknik till att ge patienten större kontroll och läkaren en effektivare arbetsprocess. Läkarbesök enligt Min Doktors modell är kostnadseffektivt för både patient och samhälle.