Min Doktor i samarbete med Klarna

2018-02-09

Från och med idag och fram till sista mars skickas ett erbjudande ut till Klarnas 1,5 miljoner användare med en möjlighet att göra ett avgiftsfritt första vårdbesök hos Min Doktor.

– Klarnas kunder är vana att shoppa, boka resor och sköta bankärenden på nätet och nu vill vi uppmärksamma dem på att de även kan få primärvård lika enkelt, säger Jonas Bäckström, marknadschef på Min Doktor.

Många känner inte till att de kan göra vårdbesök på nätet, men faktum är att Min Doktor handlagt över 200 000 patientärenden via chat och video sedan starten 2013. Digitala vårdtjänster lämpar sig för de flesta vanliga åkommor som patienten annars kontaktar vårdcentralen för, som exempelvis bihålebesvär, borrelia, urinvägsinfektioner och psykisk ohälsa, och patienten kan också få hjälp av sjukgymnast eller barnmorska. Genom att kommunicera via Min Doktors app frigörs tid eftersom patienten slipper att ta ledigt från jobbet eller skolan och tjänsten är öppen dygnet runt.

– Om man som kund i Klarna inte har behov av att uppsöka vård just nu kan man ge bort sitt besök till någon bättre behövande anhörig, vän, eller kollega. Det viktiga är att de som är sjuka får den hjälp de behöver, säger Henrik Kangro, medicinskt ansvarig på Min Doktor.

Besöken bekostas helt av Min Doktor i syfte att informera fler om möjligheterna med digital vård, en kostnadseffektiv lösning på de långa vårdköerna. Det avgiftsfria besöket gäller endast patienter som inte tidigare lagt ärende hos Min Doktor.

Den som har frågor om erbjudandet eller vill veta mer om hur appen fungerar är välkomna att kontakta Min Doktors kundtjänst på support@mindoktor.se

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.