Min Doktor satsar på Europa med Laurens Leurink som ny vd

2017-08-16

Laurens Leurink har erfarenhet från ledande roller på flera globala internetbaserade företag inom finans- och reseindustrin och ska nu leda Min Doktors fortsatta expansion. Under sin tid på Booking.com arbetade han nära Booking.com’s dåvarande vd Kees Koolen, idag founding partner på EQT Ventures, som också ansluter som styrelseledamot hos Min Doktor i samband med att Laurens tillträder som vd.

Min Doktors ordförande Lars Jörnow, partner på EQT Ventures, förklarar varför Laurens Leurink är rätt person att ta Min Doktor från att vara ett startup bolag verksamt i Sverige till att bli ledande vårdgivare i Europa.

– Den planerade expansionen ställer nya krav på bolaget och rekryteringen av Laurens Leurink är ett viktigt steg på vägen att utveckla Min Doktor till Europas ledande digitala primärvårdsbolag. Han är den sortens ledare som kan attrahera och utveckla talangfulla medarbetare och samtidigt hålla fanan högt vad gäller visionen om företaget som den bästa digitala vårdgivaren som erbjuder högkvalitativ vård till patienter, när som helst och var som helst. Hans erfarenhet av att skapa tillväxt i branscher där säkerhet och användarvänlighet för privatpersoner ligger i fokus vägde tungt i valet av ny vd, säger Lars Jörnow, partner på EQT Ventures.

Laurens Leurink kommer senast från rollen som Senior Vice President för Amadeus IT Group som levererar digitala bokningssystem till den globala reseindustrin. Tidigare har han haft ledande positioner på den digitala resebyrån Expedia och som COO på Booking.com där han ledde företagets expansion utanför Europa. Laurens har också grundat Ditzo, ett holländskt bolag som säljer sjukvårdsförsäkringar på internet.

– Sverige ligger långt fram i digitaliseringen och vården har stor potential att effektiviseras med hjälp av ny teknik och smartare processer. De senaste åren har både privata och offentliga aktörer tagit viktiga steg i utvecklingen av framtidens digitala vård med Min Doktor i frontlinjen. Nu ska vi dra nytta av dessa erfarenheter och både säkra vår ledande position på den svenska marknaden och inom kort erbjuda den bästa och säkraste digitala vården även till andra europeiska länder, säger Laurens Leurink.

Laurens Leurink tillträder som vd för Min Doktor den 11 september. Han kommer att arbeta från bolagets huvudkontor i Malmö.

Bild på Laurens Leurink

För mer information:

Petronella Warg presskontakt Min Doktor

petronella.warg@mindoktor.se

073-3424923

Om Min Doktor

Min Doktor grundades 2013 och var då den första digitala privata vårdgivaren i Sverige. Sedan dess har Min Doktor hanterat över 100 000 patientärenden. Hos Min Doktor arbetar barnmorskor, fysioterapeuter och specialistläkare med svensk läkarlegitimation. Min Doktor är registrerad vårdgivare och omfattas av hälso- och sjukvårdslagen, patientdatalagen, personuppgiftslagen och patientsäkerhetslagen. Företaget ägs av grundare, medarbetare och externa investerare. EQT Ventures är största ägaren i Min Doktor.

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.