Nu kan du samla alla dina vaccinationer digitalt hos Min Doktor

2019-11-25

Den digitala vårdgivaren Min Doktor - som också har fysiska mottagningar för enklare vård och vaccinationer -lanserar nu ett digitalt vaccinationskort. Det innebär att du kan samla alla dina vaccinationer digitalt hos Min Doktor – och du slipper de olika små papperskorten som är lätta att tappa bort.

Min Doktor lanserar ett digitalt vaccinationskort som hjälper dig att hålla reda på vilka vaccinationer du redan tagit och när det är dags att fylla på dem.

– Vi vill göra det så smidigt som möjligt för dig att hålla koll på vilka vaccinationer som du har, och vilka du behöver fylla på. Istället för att du ska hålla koll på dina vaccinationskort, och ibland har man flera stycken, kan du samla alla dina vaccinationer enkelt i ett digitalt format hos oss, säger Lina Jägfalk, legitimerad sjuksköterska med specialkompetens kring vacciner.

Samlar alla vaccinationer
I Min Doktors vaccinationskort, som finns digitalt i Min Doktors app, förs alla vaccinationer du gör hos Min Doktor automatiskt in i ditt vaccinationskort. Framöver kommer patienter också kunna fylla i sina tidigare vaccinationer, så att de får allt samlat på ett ställe.

– Detta är något som vi har märkt att många saknar. Ett digitalt vaccinationskort är dessutom extra smidigt eftersom du alltid har med dig det när du har med dig din telefon.

Påminner om påfyllnadsdoser

Vårt vaccinationskort samlar inte bara alla dina vaccinationer på ett ställe, utan kan också påminna patienter via sms eller mejl när det är dags att fylla på med nya doser.

– Vår erfarenhet är att många glömmer att ta sina boosterdoser, exempelvis när det gäller TBE-vaccin. Nu kan vi hjälpa våra patienter att komma ihåg det, säger Min Doktors Lina Jägfalk, legitimerad sjuksköterska med specialkompetens kring vacciner.

Det digitala vaccinationskortet är kostnadsfritt.

För ytterligare information:

Petronella Warg, ansvarig för samhällsrelationer, +46 10-16 00 406, Head of Corporate Communications press@mindoktor.se eller besök www.mindoktor.se

Min Doktor är Sveriges ledande digitala vårdgivare. Min Doktor vill öka tillgången till snabb och säker läkarvård genom att använda ny teknik till att ge patienten större kontroll och läkaren en effektivare arbetsprocess. Läkarbesök enligt Min Doktors modell är kostnadseffektivt för både patient och samhälle.