Nu kan Jönköpingsborna göra läkarbesök på nätet

2016-06-27

Mats Siljehult är verksamhetschef vid Wetterhälsan och ser samarbetet som en vinst för alla inblandade:

Många av de patienter som uppsöker primärvården, behöver faktiskt inte undersökas fysiskt för att få korrekt diagnos och behandling. Genom att erbjuda dem digitala läkarbesök frigör vi tid både för patienten som slipper lämna hemmet eller jobbet för att åka till vårdcentralen, och för oss på vårdcentralen som får mer tid över för de patienter som verkligen behöver fysiska läkarbesök.Det här är självfallet en konkurrensfördel för Wetterhälsan, vi erbjuder utökad service och tillgänglighet för alla våra patienter, säger Mats Siljehult.Henrik Kangro är specialistläkare och medicinskt ansvarig på Min Doktor:

  • Jag är övertygad om att digital vård är framtiden för alla delar av sjukvården. Den finns många fördelar med att hjälpa patienter i ett tidigt skede, innan de behöver kontakta akutsjukvård eller primärvården. Hos Min Doktor behandlar vi med hög medicinsk kvalitet, patienter som till exempel har allergier, hudbesvär, infektioner, magbesvär, huvudvärk och våra läkare har redan hanterat över 20 000 patientärenden över nätet.

Såhär går det till: Patienten loggar in på wetterhalsan.mindoktor.se med sitt BankID från en mobil, surfplatta eller dator. Patienten får då välja mellan olika typer av besvär och besvara de anpassade medicinska frågorna. Hon får också möjlighet att själv beskriva sina besvär. Informationen skickas iväg krypterad till våra läkare som ofta svarar inom en timme, garanterat inom fyra timmar. Då får patienten ett mejl som uppmärksammar henne på att hon har fått ett svar, och av säkerhetsskäl loggar hon in igen för att kunna läsa svaret. Ibland får hon besvara fler frågor från läkaren, bifoga bilder eller gå och lämna prover för att våra läkare ska kunna ställa diagnos. Läkaren kan vid behov skriva ut recept på medicin eller skriva remiss för fortsatt undersökning och behandling.

Om “Wetterhälsan Min Doktor”

“Wetterhälsan MinDoktor” är ett samarbete mellan Wetterhälsan AB och Min Doktor (MD International AB) och en filial till Wetterhälsan där den digitala vårdcentralen är ett komplement till den vård som Wetterhälsan redan erbjuder. Genom att tillgängliggöra läkarbesök online för enklare åkommor får fler patienter snabb kontakt, diagnos, remiss, provtagning och recept under större delen av dygnet, utan att sitta i telefonkö eller väntrum. Du som patient behöver inte vara listad hos Wetterhälsan för att nyttja den digitala vårdcentralen. Men om du blir listad hos Wetterhälsan kan du få mer hjälp, till exempel med att boka besök när du faktiskt behöver göra ett fysiskt läkarbesök.

Tjänsten är tillgänglig för både invånare i Region Jönköpings Län och i övriga Sverige, med hänvisning till Patientlagen.

Om Wetterhälsan

Wetterhälsan är en vårdcentral som bedriver allmänmedicinsk primärvård inom Region Jönköpings Vårdval. Wetterhälsan har två vårdcentraler i centrala Jönköping, City och A6, och ytterligare en planeras i Munksjöstaden till hösten 2017. Mats Siljehult är vd.

Om Min Doktor

Min Doktor är en vårdcentral på nätet för alla över 18 år som har svenskt BankID. Hos Min Doktor jobbar läkare med svensk läkarlegitimation och lång erfarenhet inom sina områden. Företaget är en registrerad vårdgivare som omfattas av hälso-och sjukvårdslagen, personuppgiftslagen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. Tjänsten är utvecklad av erfarna läkare tillsammans med världsledande kompetens inom digital teknik och säkerhet. Företaget grundades 2013 av skånska läkare och är helt privatägt. Vd heter Charlotta Tönsgård.

För mer information kontakta:

Mats Siljehult, VD & Verksamhetschef Wetterhälsan & Wetterhälsan FHV

Mobil: 070-575 46 18

Henrik Kangro, specialistläkare och medicinskt ansvarig Min Doktor nås via

Petronella Warg, Presskontakt Min Doktor

Mobil: 073-342 49 23

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.