Ny vd inför Min Doktors internationalisering

2016-12-19

Den digitala vårdcentralen Min Doktor har under året visat en tillväxt som överstigit alla förväntningar. Nästan tvåtusen patienter får varje vecka lättillgänglig hjälp och behandling över nätet av Min Doktors läkare. Bolaget har gått från att vara ett uppstartsbolag med små patientvolymer till att leverera sjukvård som en av Sveriges största enskilda vårdgivare. Min Doktor har över 70 anställda och mer än 40 anslutna läkare.

Den kraftiga expansionen har varit en utmaning för Min Doktor och ställer nya krav på organisationen. Bolagets styrelse har därför fattat beslutet att inleda en rekrytering av en ny vd som kan leda bolagets internationella expansion och samtidigt säkerställa fortsatt utveckling av de höga kvalitetskrav som Min Doktor ställer på sin sjukvård.

Processen för att rekrytera en ny vd inleds omgående och Fredrik Meurling, tidigare CFO för Min Doktor, blir tillförordnad vd under rekryteringsprocessen. Styrelsen räknar med att det kommer att gå relativt snabbt att hitta en ny vd som kan ta företaget vidare.

– Min Doktor är ett spännande bolag i en helt ny bransch. Vi har stora förväntningar på framtiden och vår nästa vd ska mångdubbla omsättningen. Det är en utmaning som jag tror lockar många med rätt erfarenhet, säger bolagets styrelseordförande Christian W Jansson, som också är huvudägare i Min Doktor.

Charlotta Tönsgård har under sina 15 månader med bolaget, varav de senaste åtta månaderna som vd, gjort stora insatser för Min Doktors utveckling. Under hennes ledning har bolaget tagit steget från startup till en fullt operativ verksamhet med nästan 45 000 behandlade patienter, och på det sättet skapat förutsättningarna för en internationell expansion.

– Det har varit fantastiskt roligt att få leda det här bolaget en bit på dess väg och jag är stolt över vad vi åstadkommit tillsammans under det senaste året. Ett tillväxtbolag är krävande på många sätt och styrelsen och jag har nu i samråd kommit fram till att nästa steg i utvecklingen av Min Doktor kräver nya krafter. Jag lämnar bolaget i gott skick och med goda förutsättningar att växa vidare. Självklart önskar jag alla varmt lycka till, jag kommer att följa utvecklingen med stort intresse, säger Charlotta Tönsgård.

– Charlotta förtjänar beröm och stort tack för framgångsrika insatser. Vi önskar henne all lycka framåt, säger Christian W Jansson.

Eventuella frågor besvaras av Christian W Jansson, styrelseordförande MD International AB

Christian nås via presskontakt Petronella Warg, mobilnummer: +46 10-16 00 406 epost: petronella.warg@mindoktor.se

För ytterligare information:

Presskontakt Min Doktor
+46 10-16 00 406
press@mindoktor.se

Min Doktor är ledande inom svensk sjukvård och utvecklar både digitala och fysiska vårdmöten av hög kvalitet. Genom att använda ny teknik ökar patientens delaktighet och såväl effektivitet som patientsäkerhet i vårdprocessen. Bolaget grundades 2013 och ägs idag av bland andra Apotek Hjärtat.