Nu kan du träffa dietister hos Min Doktor

Behöver du hjälp med hur du kan få en sundare livsstil, förändra din vikt eller få råd om din kost? Nu kan du under en testperiod träffa legitimerade dietister online hos Min Doktor.

Att äta rätt är en viktig pusselbit för att må bra. Rätt kost kan hjälpa dig att gå ner eller upp i vikt, bli piggare och säkerställa att du får i dig rätt mängd och rätt sorts vitaminer, mineraler, fibrer och fetter. Rätt kost kan också förebygga livsstilsrelaterade sjukdomar såsom diabetes-typ-2 eller magproblem likt IBS. Under en begränsad period testar vi att erbjuda legitimerade dietister för att hjälpa och guida dig till en hälsosammare livsstil.

– Vi kan hjälpa dig att må bättre genom att äta bättre. Det kan till exempel vara så att din vikt har börjat skena iväg, att du har blivit tröttare eller att du själv känner att din livsstil är på väg åt fel håll, säger Paula Frösell, legitimerad dietist och fortsätter:

– Det florerar mycket tips och råd kring kost som inte är baserade på forskning och det är inte alltid lätt att veta vad som är rätt. Våra kostråd och metoder grundar sig på gedigen erfarenhet och forskning.

Att träffa vår dietist online kostar 400 kronor och görs i samarbete med ICA under vår testperiod 10/2–31/3. Begränsat antal platser. Kontakta dietisterna nu för att få en plats!

Träffa dietist online

Träffa dietister i utvalda ICA-butiker

Du kan även träffa dietister i ett antal ICA-butiker, både enskilt eller i grupp.

Individuella kostråd

När du träffar en av våra dietister online får du individuella kostråd utifrån dina behov och önskemål.

– Det kan till exempel vara så att någon i din familj har en allergi vi behöver ta hänsyn till även i dina kostråd, att du vill äta mer vegetariskt eller att du har en livssituation som påverkar hur och när du kan äta. Den kostplan du får av oss baseras alltid utifrån just dina behov.

I din kostplan kan det till exempel stå vad du bör äta och hur mycket per portion, planen kan också kompletteras med färdiga recept. Våra dietister arbetar till vardags på ICA, och har en gedigen kunskap om vilka produkter som finns och kan enkelt omvandla dina kostråd till konkreta förslag, vare sig du vill handla på ICA eller någon annanstans.

Så här träffar du en dietist online

  • Du loggar in med BankID i Min Doktors app eller mindoktor.se.
  • Välj sedan Bedömning av dietist och svara på de frågor som ställs.
  • Din dietist kommer därefter att kontakta dig via textmeddelande i Min Doktors app eller på mindoktor.se och ni kan sedan boka in ett videosamtal för en genomgång av dina behov och förutsättningar.
  • Därefter kan dietisten exempelvis be dig komplettera dina uppgifter med en kostregistrering, vilket kan innebära att du fotograferar dina måltider under en bestämd period.
  • Dietisten gör en bedömning och ni tar sedan gemensamt fram en behandlingsplan, exempelvis en nutritionsplan.
  • Ni bestämmer tillsammans när och om ett återbesök för uppföljning ska ske. Ett besök kostar 400 kr under testperioden. Våra dietister tar emot dig som är 18 år och äldre.
Träffa dietist online