Välkommen till våra mottagningar

Hos oss kan du få hjälp med många vanliga sjukdomar och hälsoproblem, hålla koll på kroppen med hjälp av tester eller vaccinera dig.

Hitta mottagning

P.g.a. covid-19 kan vi endast ta emot dig på klinik om du inte riskerar att bära på smitta*. I annat fall är du välkommen att söka vård hos våra sjuksköterskor online.

* Du behöver ha varit feberfri i mer än två dygn och upplevt en allmän förbättring under dessa dygn om du haft symptom. Det behöver dessutom ha gått minst sju dygn sedan symptomen bröt ut.

1. Välkommen på drop-in

På våra mottagningar behöver du aldrig boka tid i förväg, det är bara att komma förbi. Mottagningarna på ICA Maxi har öppet även kvällar och helger. För vård tar vi emot barn från två år och uppåt. Åldern för vaccination är lägre beroende på olika rekommendationer.

2. Diagnos och behandling

På plats hjälper våra sjuksköterskor dig med allt från ont i öronen till blodtrycksmätning och vaccination. Vid behov skriver våra läkare ut läkemedel.

3. Nära till recept och egenvård

Våra mottagningar ligger alltid intill eller inuti Apotek Hjärtat. Det gör det lätt att hitta oss, och behöver du hämta ut recept eller har andra apoteksärenden är du redan på rätt plats.

Våra erfarna sjuksköterskor tar hand om dig

Våra mottagningar bemannas av erfarna, legitimerade sjuksköterskor som är vana vid att möta många olika patienter. Läkare och specialister finns alltid tillgängliga på länk för att ställa diagnos, besluta om behandling och vid behov förskriva recept.

Du behöver aldrig boka tid eller vänta på att få komma - här är det drop-in och kölapp som gäller.

Låt oss hjälpa dig med hälsan, både vid sjukdom och för att hålla koll på kroppen.

Detta kan du få hjälp med på mottagningarna:

Sjukvård

T.ex.

Halsfluss

Kontroll av födelsemärke

Ont i öronen

Barn och vuxen

100:-

Hälsotester

T.ex.

Blodtrycksmätning

Glukosmätning

Från

100:-

Från 18 år

Vaccinationer

15%

Studentrabatt*

Pneumokocker vuxen:

380/850:-

Pneumokocker barn:

Ges ej

Priser

Se fullständig prislista

Patient fee for patients without a Swedish personal indentity number:

Nurse's visit: 550 SEK

Doctor's visit: 950 SEK

* Studentrabatt gäller samtliga vaccinationer mot uppvisande av giltig studentlegitimation.

Vi vaccinerar mot bältros

Bältros orsakas av samma virus som vattkoppor. Vi erbjuder det effektiva vaccinet Shingrix mot bältros till dig som är 50 år eller äldre. Hos oss kan du också vaccinera dina barn mot vattkoppor.

Hälsotester

Utöver vaccinationer och vanliga sjukdomstillstånd kan du hos oss få hjälp att kontrollera ditt blodtryck och att mäta glukosvärden. Resultatet får du på plats efter bara ett par minuter.

Öppet även kvällar och helger

För att göra det lättare för dig att få vård och hjälp när du behöver det, har vi generösa öppettider även kvällar och helger. Titta på din närmaste mottagning för exakta öppettider. Mottagningar vid Apotek Hjärtat på ICA Maxi har öppet kl. 8–20 på vardagar och kl. 10–18 både lördag och söndag. Välkommen!

Hitta mottagning