Antigentest för reseintyg

Testet är endast till för dig som inte har några symptom alls. Har du symtom och vill veta om du har covid-19 måste du stanna hemma och boka test via 1177.se.

Instruktioner för dig som besökt Storbritannien eller Sydafrika finns på folkhalsomyndigheten.se. OBS att det ska ha gått minst 14 dagar efter hemkomst innan du besöker våra kliniker.

Ett intyg som visar att du sannolikt inte har en pågående covid-19-infektion just nu, grundat på ett antigentest, kostar 950 kr.

Var kan jag testa mig?

Vi erbjuder provtagning med intyg på de flesta av våra mottagningar. Observera att vi har slut på antigentest på vissa mottagningar, se lagerstatus innan du besöker oss.

Se respektive mottagning för öppettider.

Inför testtillfället

Testet kan tas på vuxna och barn från 6 års ålder. Barn under 18 år måste ha vårdnadshavare med sig.

Du behöver ha tillgång till BankID för att ta emot resultat och intyg.

Testet kan endast genomföras om du är symptomfri vid testtillfället.

Du behöver ha ditt pass med dig till mottagningen, eftersom intyget kopplas till ditt passnummer.

Hur går det till?

Kom förbi någon av våra mottagningar på drop-in.

På mottagningen får du besvara ett par frågor skriftligen, antingen i vår kunddator eller i din mobil. En av våra sjuksköterskor hjälper dig sedan med själva provtagningen som tas i näsan med en provtagningspinne.

Provsvaret ser du inom 1 timme via vår app eller hemsida. Intyget får du inom 4 timmar* efter utfört test.

När intyget är klart får du ett mejl som talar om att det finns att hämta digitalt hos Min Doktor. Du hittar det under Mina ärenden i form av en pdf-fil.

Om intyget

Det medicinska intyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter om ditt namn, medborgarskap, passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Observera att vi inte ansvarar för olika länders eller researrangörers krav och regler. Du behöver själv ta reda på vad som gäller och vilken typ av intyg som krävs i ditt fall.

* Min Doktor ansvarar ej för om ett prov skulle generera ett oklart eller ogiltigt svar. I sällsynta fall kan problem av detta slag uppkomma, och om det skulle ske erbjuder vi patienten att ta om testet utan kostnad alternativt att få pengarna tillbaka. Min Doktor ansvarar ej för eventuella kostnader för patienten till följd av detta, t.ex. i form av utebliven resa.