Antigentest med reseintyg

Har du varit utomlands ska du omgående boka tid för PCR-test via 1177.se. Varken du eller någon i ditt hushåll får besöka oss innan du testats negativt och det gått minst sju dagar efter inresa. Se Folkhälsomyndigheten för ytterligare information och undantag.

Om intyget

Det medicinska intyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter om ditt namn, medborgarskap, passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Svenskt personnummer behövs för att vi skall kunna hjälpa dig med reseintyg.

Intyget visar att du sannolikt inte har en pågående covid-19-infektion just nu. Det grundar sig på ett antigentest och kostar 650 kr.

Observera att vi inte ansvarar för olika länders eller researrangörers krav och regler. Du behöver själv ta reda på vad som gäller och vilken typ av intyg som krävs i ditt fall. Detta intyg är inte ett s.k. Fit to fly-intyg.

Om testet

Testet är endast till för dig som inte har några symptom.

På Min Doktors mottagningar använder vi ett antigentest från Healgen.

Var kan jag testa mig?

Vi erbjuder drop-in för provtagning med intyg på alla våra mottagningar förutom Nordstan (Göteborg), ICA Kvantum Flygfyren (Norrtälje) och ICA Kvantum Lerum.

Observera att vi kan ha slut på antigentest på vissa mottagningar, se lagerstatus innan du besöker oss.

Se respektive mottagning för öppettider.

Inför testtillfället

Testet kan tas på vuxna och barn från 6 års ålder. Barn under 18 år måste ha vårdnadshavare med sig.

Svenskt personnummer behövs för att vi skall kunna hjälpa dig med reseintyg.

Testet kan endast genomföras om du är symptomfri vid testtillfället.

Du behöver ha ditt pass med dig till mottagningen, eftersom intyget kopplas till ditt passnummer.

Hur går det till?

Kom förbi någon av våra mottagningar på drop-in.

På mottagningen får du besvara ett par frågor skriftligen, antingen i vår kunddator eller i din mobil. En av våra sjuksköterskor hjälper dig sedan med själva provtagningen som tas i näsan.

Provsvaret ser du inom 1 timme via vår app eller hemsida. Intyget får du inom 4 timmar* efter utfört test.

När intyget är klart får du ett mejl som talar om att det finns att hämta digitalt hos Min Doktor. Du hittar det under Mina ärenden i form av en pdf-fil.

Har du inte tillgång till eget BankID så hjälper sjuksköterskan till med att förmedla provsvar och du får komma tillbaka för att hämta ett fysiskt intyg.

* Min Doktor ansvarar ej för om ett prov skulle generera ett oklart eller ogiltigt svar. I sällsynta fall kan problem av detta slag uppkomma, och om det skulle ske erbjuder vi patienten att ta om testet utan kostnad alternativt att få pengarna tillbaka. Min Doktor ansvarar ej för eventuella kostnader för patienten till följd av detta, t.ex. i form av utebliven resa.