Vaccination hos Min Doktor

Vi har ett flertal vaccinationsmottagningar runtom i landet, där du kan vaccinera dig inför resa och mot sjukdomar som TBE, bältros, vattkoppor och HPV.

För information om utbud, öppettider och möjligheter till drop-in och tidsbokning, se din närmaste mottagning.

Hitta din närmaste mottagning

Om du talar om var du befinner dig, kan vi visa var du hittar närmaste mottagning.

Skydda dig mot influensa

Influensa är en mycket smittsam och årligt återkommande virussjukdom, som ofta ger hög feber, värk i kroppen och envis hosta. Du kan vaccinera dig mot årets influensavirus på alla våra mottagningar.

I Region Stockholm, Region Uppsala och Göteborgs kommun, där Min Doktor vaccinerar på uppdrag av Västra Götalandsregionen, är vaccinationen kostnadsfri för personer i riskgrupp.

Vaccinera dig mot TBE

Fästingarna blir aktiva så fort temperaturen stiger över 5 plusgrader. Du kan därmed smittas av TBE, fästingburen hjärninflammation, under en stor del av året.

Besök en av våra mottagningar, så hjälper vi dig och din familj att få ett bra skydd inför fästingsäsongen.

Vaccination mot covid-19

Vaccinationen mot covid-19 är igång i hela landet. På uppdrag av Sveriges regioner erbjuder Min Doktor kostnadsfri vaccination på utvalda mottagningar.

I de flesta fall går det bra att ta flera vacciner vid samma vaccinationstillfälle, som vaccin mot covid-19, influensa och pneumokocker. Läs mer hos Folkhälsomyndigheten.

Håll koll på dina vaccinationer i mobilen

  • Samla alla vaccinationer på ett ställe

  • Slipp alla papperskort

  • Bli påmind när det är dags att ta en ny dos

Öka ditt skydd mot lunginflammation

Av: Min Doktor, 2023-11-20

Visste du att pneumokockbakterier är den vanligaste orsaken till lunginflammation, bihåleinflammation och öroninflammation? Genom att vaccinera dig mot pneumokocker ökar du ditt skydd och chanserna för att hålla dig frisk i vinter.