Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

Så håller du ditt nyårslöfte

Träna mer, äta nyttigare eller jobba mindre. På nyårsafton lovar vi gärna oss själva att skapa nya – och bättre – vanor. Olof Johansson, psykolog på Min Doktor, ger dig 10 tips som kan hjälpa dig att hålla ditt nyårslöfte.

Hjälp ditt barn att få kontroll över sin astma

Hos Min Doktor kan ditt barn få digital uppföljning och behandling av sin astma. Det innebär att du och ditt barn kan följa hens astma dag för dag, och ni får individuella behandlingsrekommendationer baserat på hur ditt barn mår just för dagen.

Så vet du om du har bihåleinflammation

Bihåleinflammation är en sjukdom som kan uppkomma i samband med förkylning. Vanliga symtom är smärta i panna, kinder och nästäppa. Kroppen klarar generellt att läka ut inflammationen själv men i vissa fall krävs behandling.

Visste du att du kan behöva fylla på ditt grundskydd?

I Sverige ingår ett antal vaccin i det nationella vaccinationsprogrammet som vi får under vår uppväxt. Det många inte vet är att vissa av dessa vaccinationer behöver fyllas på i vuxen ålder för att vara aktiva.

5 tips för att återhämta dig under julen

Julhelgerna innebär mycket att göra och höga förväntningar, men också möjligheten att varva ner och bara vara. Min Doktors psykolog Olof Johansson ger dig sina fem bästa tips för att klara julstressen och råd om hur du går tillväga om stressen blir övermäktig.

6 tips som håller dig frisk inför julen

Under helgerna vill vi absolut inte ligga hemma sjuka. Men julruschen utsätter oss för många virus. Här är läkarens tips på hur du håller dig frisk inför helgerna.

Allt du behöver veta om resevaccin

I samband med resor till andra länder finns risk att drabbas av sjukdomar som vanligtvis inte förekommer i Sverige. Många av sjukdomarna leder till mycket besvärliga symtom och kan i vissa fall vara livshotande. Du kan skydda dig mot flera av dessa sjukdomar genom att vaccinera dig.

Smidigaste sätten att förnya och hämta ut ditt recept

Du vet väl att du kan förnya ditt recept med oss oavsett var du är under helgerna — det enda som krävs är internetuppkoppling.

Håll koll på dina hudförändringar

Att födelsemärken ändrar form och utseenden under livets gång behöver inte vara något konstigt, men när förändringarna avviker från hur dina födelsemärken brukar se ut bör du få dem undersökta.

Sex tecken på att du sover dåligt – och lösningen

Många upplever någon gång problem med sömnen. Problemen går ofta över av sig själva utan större insatser. Vid återkommande problem kan man dock i vissa fall behöva söka hjälp – det är viktigt att få tillräckligt med sömn för att må bra.

Tidigare artiklar

ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.