Hur mycket vatten ska man dricka per dag?

Idag översköljs vi av artiklar om hur viktigt det är att dricka mycket vatten, och det finns både appar och specialgjorda flaskor som ska hjälpa oss att dricka tillräckligt. Trots det får sjukvården varje sommar in ett antal personer som drabbats av uttorkning. Här berättar Hans Lindholm, specialistläkare på Min Doktor, hur mycket vatten vi behöver dricka och vad som händer om vi får i oss för lite eller för mycket vätska.

Misofoni – när vissa ljud orsakar starkt obehag

Kollegan bredvid sörplar i sig kaffet, biter av ett äpple och knappar på tangentbordet – du är inte ensam om att vara känslig för ljud. Men ibland innebär ljudöverkänslighet att du känner ett så starkt obehag att du inte kan hantera det. Då kan du vara drabbad av misofoni. Min Doktors psykolog förklarar vad misofoni är, dess symptom och ger några råd åt dig som är överkänslig mot ljud.

Tidigare artiklar

ic_newsletter

Vill du ha våra utskick?

Nyhetsbrevet innehåller information och erbjudanden om produkter inom hälsa- och sjukvård, och riktar sig därför till dig som är över 18 år. 16- och 17-åringar är välkomna att söka vård hos oss.

Vi behandlar dina uppgifter i enhet med vår integritetspolicy.