Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

Planera in återhämtning under semestern

Sommaren närmar sig och semesterplaneringen ska fyllas i på jobbet. Att få en eller flera veckors långledigt är viktigt för din återhämtnings skull.
Du får bättre vård när våra läkare granskar varandra
Vart tjugonde ärende i Min Doktor anonymiseras och granskas av läkarna. På så sätt ser vi till att du får bästa möjliga vård hos oss.
2019-04-11
Över 20 specialistläkare direkt i din telefon
Hos Min Doktor arbetar 150 specialistläkare inom drygt 20 olika specialistområden. Dessutom arbetar barnmorskor, psykologer och sjukgymnaster i tjänsten. Behandlarna har direktkontakt med varandra i vår tjänst och hjälps åt för att ge dig bästa möjliga vård.
2019-03-27
6 tips mot akne
De flesta som drabbas av akne gör det i tonåren, den tid när vårt självförtroende ofta är som känsligast. Därför borde vi ta akne på större allvar, tycker dermatologen Daniel Brännström.
Nyheter – 2019-03-27
5 tips för att hantera din stress
Att vara stressad under en kort period är vanligt, men att vara stressad under en längre tid kan leda till långvariga problem. Det är viktigt att bryta ditt mönster tidigt. Min Doktors psykolog Olof Johansson ger dig 5 konkreta råd på hur du kan hantera din stress.
Hälsa – 2019-03-18
7 varningssignaler för stressade personer
Att ibland känna sig stressad är vanligt och ofta ofarligt. Men är du stressad under en längre period kan stressen vara skadlig för dig. Ibland är det svårt att avgöra om du är stressad eller inte, här är 7 varningssignaler att hålla utkik efter.
Hälsa – 2019-03-18
9 råd för att sova bättre
Du behöver sova för att din kropp och din mentala hälsa ska återhämtas. Tyvärr är sömnen ofta bland det första som försämras när du är stressad. Här är Min Doktors tips för en god natts sömn.
Hälsa – 2019-03-15
Psykiatrikern om stress: Glöm inte att pausa
Återhämtning är den viktigaste faktorn för att undvika att stress övergår i psykisk ohälsa som utmattning, sömnstörningar och depression. Återhämtning behöver ske både dagligen med god sömn, men också varje vecka med en vilsam helg samt årsvilan med uppladdning under semestern.
Hälsa – 2019-03-14
Så sover du gott som förälder
Psykologen Björn Hedensjö skrev sömnboken En perfekt natt när han själv blivit pappa. Här är hans två bästa tips till sömnlösa föräldrar.
Förälder – 2019-03-14
11 tips som kan lindra din pollenallergi
I delar av landet spås årets pollensäsong bli den värsta på 45 år, i andra delar blir den betydligt lugnare. Min Doktors läkare tipsar på vad du ska hålla utkik efter om du tror att du är allergisk, och ger dig tips så du själv kan lindra dina besvär.
Läkaren tipsar – 2019-03-12
Vaccinera dig mot TBE redan nu
TBE förekommer främst i södra och mellersta Sverige och du som vistas i riskområden rekommenderas vaccin. För att få ett fullgott skydd ska du ta tre doser, och därför är det bra att komma igång redan nu.
Läkaren tipsar – 2019-02-27
Du och ditt barn kan träffa psykolog hos Min Doktor
Att barn emellanåt är rädda och oroliga är helt naturligt, men om dessa känslor blir ett hinder i vardagen kan det vara hjälpsamt att prata med någon för att komma vidare. Hos Min Doktor kan du och ditt barn träffa en psykolog.
Förälder – 2019-02-19
Detta är Min Doktor Kliniken
Sedan november 2018 äger Min Doktor “Minutkliniken” som under våren byter namn till Min Doktor Kliniken. Tillsammans med drop-in-klinikerna gör Min Doktor nu din vård ännu mer tillgänglig och effektiv.
2019-02-19
Så går det till när du träffar psykolog hos Min Doktor
Det är vanligt att någon gång i livet drabbas av psykisk ohälsa. Genom att träffa en psykolog online kan du snabbt få hjälp när det passar dig. Här berättar vi hur det går till när du träffar en psykolog hos Min Doktor.
2019-02-15
Så hittar du rätt preventivmedel
Det finns ett preventivmedel för alla, men ibland kan det krävas lite matchmaking för att hitta rätt sort för just dig. Här är Min Doktors tips när du ska börja använda, eller byta, preventivmedel.
Hälsa – 2019-01-18
Så gör du när ditt barn har fått vattkoppor
Vattkoppor är en vanlig barnsjukdom och på nätet florerar många huskurer som saknar vetenskapligt stöd. För att upptäcka sjukdomen tidigt och behandla den rätt har vi skapat en guide tillsammans med Mara Cerqueiro Bybrant, specialist i barn- och ungdomsmedicin hos Min Doktor.
Förälder – 2019-01-18
Skillnaden mellan magsjuka och vinterkräksjuka
Det är högsäsong för vinterkräksjukan. Men vad är egentligen skillnaden mellan magsjuka och vinterkräksjuka. Vår allmänläkare hjälper dig reda ut begreppen.
Läkaren tipsar – 2019-01-18
Tips som lindrar din hosta
Hosta är vanligt vid förkylning och influensa. Det är kroppens sätt att göra sig av med slem, främmande partiklar och annat som irriterar luftvägarna. Med några enkla tips kan du göra hostan mer uthärdlig.
Läkaren tipsar – 2019-01-18
En kort promenad om dagen räcker
Stressa inte för att hinna till träningen. 30 minuters promenad om dagen räcker för att minska dina stresshormoner och få din kropp i balans.
Hälsa – 2019-01-18
5 tips för att återhämta dig under julen
Julhelgerna innebär mycket att göra och höga förväntningar, men också möjligheten att varva ner och bara vara. Min Doktors psykolog Olof Johansson ger dig sina fem bästa tips för att klara julstressen och råd om hur du går tillväga om stressen blir övermäktig.
Hälsa – 2018-12-20
Allt du behöver veta om eksem
På grund av kyla och torr luft är det säsong för eksem. Eksem finns i många olika former och i olika svårighetsgrader, men de går alltid att behandla. Här är Min Doktors guide till eksem.
Förälder – 2018-12-20
Fler söker digital vård
Fler söker vård online, men det totala antalet primärvårdsbesök har inte ökat. Faktum är att de har minskat.
Digital vård – 2018-12-20
Tipsen som får dig att sova gott
Att sova dåligt kan påverka hela din vardag. Björn Hedensjö är psykolog på WeMind och har skrivit sömnboken “En perfekt natt”. Han ger dig sina 6 bästa tips för att sova bättre.
Hälsa – 2018-12-20
Nu kan vi hjälpa dig med kronisk ryggsmärta
Min Doktor behandlar nu även patienter med kronisk ryggsmärta. Du får hjälp med behandling, anpassad träning och andningstekniker.
Nyheter – 2018-12-20
Så håller du ditt nyårslöfte
Träna mer, äta nyttigare eller jobba mindre. På nyårsafton lovar vi gärna oss själva att skapa nya – och bättre – vanor. Olof Johansson, psykolog på Min Doktor, ger dig 10 tips som kan hjälpa dig att hålla ditt nyårslöfte.
Hälsa – 2018-12-06
6 tips som håller dig frisk inför julen
Under julen vill vi absolut inte ligga hemma sjuka. Men julruschen utsätter oss för många virus. Här är läkarens tips på hur du håller dig frisk inför ledigheten.
Hälsa – 2018-12-06
Min Doktor hjälper gravida
Min Doktor hjälper nu även gravida kvinnor dygnet runt online. Genom ökad tillgänglighet vill vi få de gravida att känna sig säkrare och mindre oroliga.
Nyheter – 2018-11-22
Digital vård minskar smittspridning
En av fyra föredrar digital vård framför fysisk. En av anledningarna är att de kan stanna hemma när de eller deras barn är sjuka, och de slipper risken att smittas av andra i väntrummet.
Digital vård – 2018-11-22
Så slipper du ögoninflammation
Tvätta händerna. Det är läkarens bästa tips för att undvika ögoninflammation. Har du drabbats är att tvätta ögonen med ljummet vatten det bästa tipset.
Förälder – 2018-11-21
Därför blir du förkyld
Det är varken kyla eller väta som gör dig mer förkyld under de kallare årstiderna. Boven är att vi är mer inomhus.
Hälsa – 2018-11-20
KBT kan hjälpa dig sova bättre
Du ligger och vrider dig i sängen, minuterna går långsamt och ändå är klockan plötsligt halv fyra. Känns det igen? Att ha problem med sömnen drabbar många. Ett sätt att behandla sömnbesvär är genom KBT, kognitiv beteendeterapi.
Hälsa – 2018-10-24
Hudläkaren: “Ta bort all skam kopplat till löss”
Många tycker att huvudlöss är något smutsigt och skamligt. Men det är fel, konstaterar dermatologen Daniel Brännström. Det är viktigt att vi vågar berätta när vi eller våra barn har löss.
Förälder – 2018-10-23
Så undviker du influensan
Influensasäsongen börjar vanligtvis under hösten och är som värst i februari. Ola Gavelin, specialistläkare inom allmänmedicin, ger dig de tre viktigaste tipsen för att hålla dig frisk.
Läkaren tipsar – 2018-10-23
Håll koll på dina hudförändringar
Att födelsemärken ändrar form och utseenden under livets gång behöver inte vara något konstigt, men när förändringarna avviker från hur dina födelsemärken brukar se ut bör du få dem undersökta.
Läkaren tipsar – 2018-10-23
Årstiderna kan påverka dig mer än du tror
När vi går från sommar till höst, eller vinter till vår, är det lätt att bli hängig. En del drabbas till och med av Årstidsbunden depression, SAD.
Hälsa – 2018-10-22
Fem tips för att hålla dig frisk i höst
I takt med att det blir mörkare och kallare kommer vi närmre varandra. Vi delar tyvärr inte bara med oss av värme och närhet, utan också av virus och bakterier. Det är den främsta orsaken till varför vi blir mer sjuka under de kallare årstiderna.
Förälder – 2018-10-22
ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.