Nyheter, tips och insikter från Min Doktor

Planera in återhämtning under semestern

Sommaren närmar sig och semesterplaneringen ska fyllas i på jobbet. Att få en eller flera veckors långledigt är viktigt för din återhämtnings skull. Min Doktors psykolog Olof Johansson berättar mer och ger tips på hur du kan prioritera återhämtning i sommar.

4 myter om solskydd

Tar solen genom molnen? Ger solkräm tillräckligt skydd mot UV-strålning? Och blir man verkligen brun om man använder solkräm? Missuppfattningarna kring solskydd är många. Min Doktors Loreto Ferrada, specialistläkare i dermatologi och venereologi, reder ut och slår hål på 4 vanliga myter om solskydd.

Astmasköterskan: “Du kan leva ett helt symptomfritt liv med rätt behandling”

Margareta Nyman är legitimerad astmasköterska hos Min Doktor. Vi ställde fem frågor till henne om astma, hur man upptäcker sjukdomen och hur man kan leva ett helt symptomfritt liv trots en astmadiagnos.

Min Doktor öppnar 12 nya sommarkliniker

I sommar kommer du kunna kolla upp dina födelsemärken, ta antikroppstest och vaccinera dig – när du ändå är och handlar! Snart öppnar Min Doktor upp sommarkliniker i anslutning till ICA-butiker i 12 orter, och ingen tidsbokning krävs.

Bedömning av födelsemärke

Födelsemärken kan uppstå överallt på huden och uppkommer naturligt redan hos små barn. Antalet födelsemärken ökar av ålder, ärftlighet eller om man utsätts för mycket sol. Nu kan du få hjälp att kontrollera dina födelsemärken på tre av Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar genom teledermatoskopi.

Följ med på covidvaccinering på Min Doktors vårdcentral i Nyköping

Min Doktor Vårdcentral & BVC Nyköping har vaccinerat mot covid-19 sedan början av året. Marie Skarfors, verksamhetschef på vårdcentralen, berättar om hur vaccinationerna går till och delar med sig av lärdomarna hittills.

Håll dig frisk i vår - skydda dig mot TBE

Våren ligger framför oss, men i takt med att värmen återkommer vaknar också fästingarna som kan bära på ett antal olika sjukdomar, däribland TBE. Det går att vaccinera sig mot TBE, men för att få ett bra skydd behöver vaccinet tas i flera doser. Min Doktors Lina Jägfalk, sjuksköterska med specialkompetens kring vacciner, berättar om hur du uppnår ett fullgott skydd mot TBE och hur du ska tänka om du har råkat missa en dos.

Öronspolning hos Min Doktor - så går det till

På våra vård- och vaccinationsmottagningar kan du få hjälp med öronspolning för att behandla vaxpropp i örat. Min Doktors sjuksköterska Daniel Brenner berättar mer om hur det går till.

Förbereda barn inför vårdbesök och vaccination

Läkarbesök kan upplevas som jobbiga för barn och ungdomar i alla åldrar. Det finns flera saker som du som förälder eller vårdnadshavare kan tänka på och göra inför att ditt barn ska besöka vården.

Så lär du dig skilja på pollenallergi och covid-19

Våren är på väg och med den även pollensäsongen. Rinnande näsa, nysattacker, nästäppa, trötthet och hosta är symptom som kännetecknar pollenallergi, men symptomen kan även förekomma vid covid-19. Henrik Kangro, specialistläkare och medicinsk chef hos Min Doktor, berättar om hur du skiljer på symptomen för pollenallergi och för det smittsamma coronaviruset.

Tidigare artiklar

ic_newsletter

Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.