Nyheter, tips och insikter från Min Doktor

Kolla upp ditt födelsemärke

Har du ett födelsemärke som ändrat utseende, eller ett nytillkommet märke som inte ser ut som dina övriga? De flesta födelsemärken är ofarliga – men i ovanliga fall kan de utvecklas till malignt melanom, en form av hudcancer. Nu kan du få hjälp med födelsemärkesbedömning på Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar genom teledermatoskopi.

Brett vaccinutbud hos Min Doktor!

Visste du att du kan vaccinera dig mot allt från bältros och meningokocker till hepatit och gula febern på våra vård- och vaccinationsmottagningar? Min Doktors Lina Jägfalk, legitimerad sjuksköterska med specialistkompetens inom vacciner, berättar mer om våra vaccin.

Covid-19-intyg hos Min Doktor

Har du planer på att resa utomlands? På våra vård- och vaccinationsmottagningar kan du få utfärdat olika typer av intyg som visar att du sannolikt inte har en pågående infektion med covid-19. Du behöver inte boka tid, men du måste vara helt symptomfri för att testa dig och få intyg hos Min Doktor.

3 tips mot huvudlöss

Löss – ett vanligt problem vid skolstart som kan vara besvärligt att bli av med. Här kommer tre tips från Min Doktor på hur du undviker och blir av med parasiten.

Min Doktor öppnar vårdcentral på Emporia

All vård lämpar sig inte för digitala vårdmöten – ibland måste en läkare “klämma och känna” på besväret. Därför har vi på uppdrag av Region Skåne öppnat en helt ny vårdcentral på köpcentret Emporia i Malmö.

Välkommen till vår nya vårdcentral på Emporia

På Min Doktor Vårdcentral Emporia kan du få hjälp av specialistläkare med bedömning, behandling, rehabilitering, receptförskrivning och remittering. Våra legitimerade sjuksköterskor hjälper dig med bland annat provtagningar, vaccinationer, omvårdnad och omläggningar. Välkommen till en modern vårdcentral där du som patient alltid står i centrum.

Min Doktor börjar med drop-in-vaccination mot covid-19

Min Doktor är med och vaccinerar under Stora vaccinationsdagen den 2 oktober på uppdrag av Västra Götalandsregionen. Vi har vi drop-in-mottagning i Nordstan, Apotek Hjärtats lokaler.

10 tips för att skapa nya vanor i höst

Har sommarens ledighet fått dig att fundera över nya - och bättre - vanor? Då är du inte ensam. Olof Johansson, psykolog på Min Doktor, ger dig 10 konkreta tips som hjälper dig skapa nya vanor i höst.

Läkarens tips vid pälsdjursallergi

Under coronapandemin har fler och fler svenskar valt att skaffa husdjur. Visst är det härligt med fyrbenta vänner, men om du är pälsdjursallergiker kan de ge en hel del besvär. Min Doktors läkare berättar mer om pälsdjursallergi och tipsar samtidigt om vad du kan göra för att lindra din allergi.

Springmask? Här är allt du behöver veta

Springmask, ofta kallat för mask i magen, är en tarmparasit som gör att det kliar, särskilt i rumpan. Springmask är framför allt vanligt hos barn.

Tidigare artiklar

ic_newsletter

Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.