Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

10 tips för att varva ner under semestern

Sommaren närmar sig och kanske längtar du efter lugna, lata dagar. Samtidigt fastnar många i en välfylld semesterplanering med mycket som ska bockas av från att göra-listan. Läs istället våra 10 tips som hjälper dig att varva ner och återhämta dig under semestern.
Ta kontroll över din astma
Min Doktor genomför nu ett pilotprojekt för digital uppföljning av astma tillsammans med AsthmaTuner. Hos oss kan du följa din astma dag för dag, och du får individuella behandlingsrekommendationer baserat på din situation och hur du mår just idag.
Så tar du bort en fästing – steg för steg
Med bara ben och uteliv kommer också risken för fästingar. Om du eller ditt barn får en fästing är det viktigt att ni tar bort den på rätt sätt. Skippa husmorstipsen och följ våra 5 steg.
Ställ en fråga till vår psykolog Olof
Varje vecka svarar Min Doktors psykolog Olof Johansson på frågor om föräldraskap, familjeliv och barn på alltforforaldrar.se. Ta chansen att få vägledning i något du funderar över.
PMS – vanligt problem som går att lindra
Att må dåligt innan mens är vanligt, och de flesta kvinnor drabbas till och från av olika grader av PMS. Lider du av stark oro och ångest kan du ha PMDS. Vanligtvis mår man som sämst veckan innan mens.
Din guide till små sår
Utesäsongen är här och med den kommer skrubbsår, stickor i fingrarna och skärsår som ett brev på posten. Därför har vi tillsammans med dermatologen Daniel Brännström skapat vårens och sommarens viktigaste guide – småsårs-guiden.
Två nya Min Doktor Kliniker – och fler kommer
Nu kan du träffa sjuksköterskor på Min Doktors kliniker på Maxi ICA Stormarknad i Kungälv och Botkyrka. Senare i maj öppnar vi även på Maxi ICA Stormarknad Barkarby och i juni öppnar vi på Maxi ICA Stormarknad i Enköping.
Allt du behöver veta om huvudvärk
Det spänner och gör ont, alla har vi haft huvudvärk någon gång. Oftast är huvudvärken ofarlig och går över av sig själv på några dagar, men i vissa fall kan du behöva söka vård. Min Doktor reder ut de vanligaste funderingarna om huvudvärk.
8 tips för barn som är oroliga på natten
Är ditt barn oroligt på natten? De flesta barn har perioder i livet då det antingen hänt något jobbigt eller de går igenom utvecklingsfaser som gör att de drömmer mer och sover oroligare. Min Doktors psykolog Olof Johansson ger dig 7 tips för lugnare nätter.
Glöm inte att vaccinera dig inför sommarsemestern
Ska du ut och resa i sommar? Glöm inte att se över om du behöver vaccinera dig. Även i södra Europa kan hepatit A och B förekomma.
Du får bättre vård när våra läkare granskar varandra
Vart tjugonde ärende i Min Doktor anonymiseras och granskas av läkarna. På så sätt ser vi till att du får bästa möjliga vård hos oss.

Tidigare artiklar

ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.