Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

Springmask? Här är allt du behöver veta

Springmask, ofta kallat för mask i magen, är en tarmparasit som gör att det kliar, särskilt i rumpan. Springmask är framför allt vanligt hos barn.
Nu kan du få direktkontakt med barnmorska hos oss
Sedan en tid tillbaka kan du som patient välja att träffa en barnmorska direkt. Tidigare kunde du endast välja det via vissa besvärskategorier. Det här gör det smidigare att träffa en barnmorska hos oss.
Låt magen må bra på resan
Dålig mage, magsjuka eller turistdiarré kan förstöra vilken drömsemester som helst. Tack och lov finns det både tips på vad du kan göra för att undvika dålig mage - och vad du ska göra om magen likväl hamnar ur form.
Min Doktor expanderar – öppnar åtta nya mottagningar i höst
Med start i mitten av oktober växer Min Doktor. Under hösten öppnar vi åtta nya drop-in mottagningar, bland annat fyra i Skåne, men även i Västerås, Linköping och Umeå. Dessutom öppnar vi ytterligare en mottagning i Göteborg.
Allt du behöver veta om eksem
På grund av kyla och torr luft är det säsong för eksem. Eksem finns i många olika former och i olika svårighetsgrader, men de går alltid att behandla. Här är Min Doktors guide till eksem.
Fem tips för att hålla dig frisk i höst
I takt med att det blir mörkare och kallare kommer vi närmre varandra. Vi delar tyvärr inte bara med oss av värme och närhet, utan också av virus och bakterier. Det är den främsta orsaken till varför vi blir mer sjuka under de kallare årstiderna.
Behandla din astma på rätt sätt
Att behandla din astma rätt och regelbundet är a och o för att minimera dina besvär. Hos Min Doktor kan du mäta, analysera och behandla din astma när du vill, var du vill.
Psykiatrikern: “Jämför dig inte med andra”
Vi klarar alla av att hantera olika mycket stress. Därför ska vi inte jämföra oss med varandra. Istället ska vi lyssna inåt på vår egen personliga stresstolerans.
10 tips för att skapa nya vanor i höst
Har sommarens ledighet fått dig att fundera över nya - och bättre - vanor? Då är du inte ensam. Olof Johansson, psykolog på Min Doktor, ger dig 10 tips som hjälper dig skapa nya vanor i höst.
Flera fördelar med att träffa psykolog online
Sedan snart ett år tillbaka kan du träffa psykolog online hos Min Doktor. Våra psykologer behandlar med KBT, kognitiv beteendeterapi. Flera studier visar att KBT online är jämförbart med att träffa psykologen via ett fysiskt möte.

Tidigare artiklar

ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.