Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

Springmask? Här är allt du behöver veta

Springmask, ofta kallat för mask i magen, är en tarmparasit som gör att det kliar, särskilt i rumpan. Springmask är framför allt vanligt hos barn.
5 tips för att behålla semesterlugnet
Har du hittat ett behagligt lugn och lagom tempo under semestern? Här kommer 5 tips från Min Doktor som gör att du kan behålla semesterlugnet även när du börjat jobba.
Massage och beröring kan hjälpa oss att må bra
En trygg hand på din axel, en värmande strykning över din arm, en massage eller en kram som varar länge. Vi mår bra när andra tar på oss.
Tips och råd för barn med separationsångest
Hösten närmar sig och för många familjer innebär det skol- eller förskolestart. Att både barn och föräldrar känner sig lite oroliga inför det är inget konstigt, och ofta brukar det gå bra. Som förälder är det viktigaste du kan göra att inge trygghet.
5 råd du kan lita på vid urinvägsinfektion
Drick tranbärsjuice, citronvatten och undvik åtsittande kläder - huskurerna om urinvägsinfektion på nätet är många och saknar oftast vetenskapligt stöd. Därför har vi tillsammans med Staffan Billing Jannesson, specialist i gynekologi och obstetrik, tagit fram fem goda och vetenskapliga råd vid urinvägsinfektion.
Smidigaste sätten att förnya och hämta ut ditt recept
Du vet väl att du kan förnya ditt recept med oss oavsett var du är i sommar – det enda som krävs är internetuppkoppling.
Tips och råd om fästingar och TBE
TBE har spridit sig till fler delar av Sverige och om du vistas regelbundet i ett drabbat område kan det vara en god idé att vaccinera dig mot TBE. Det är också viktigt att undersöka din kropp efter en skogstur och ta bort fästingen på rätt sätt. Min Doktors läkare ger dig råd om hur.
Tänk på detta om du blir biten av en huggorm
Huggormsbett är ovanligt, men om du eller ditt barn blir bitet ska ni ta er till sjukhus för observation. Håll dig lugn och var så stilla som möjligt innan bettet är undersökt.
Att tänka på om du blir bränd av en manet
I svenska vatten är det ovanligt med farliga maneter, däremot finns det några tecken som du ska vara uppmärksam på om du eller ditt barn blivit bränd av en manet. Är du utomlands ska du söka vård direkt om du blivit bränd.
5 tips inför semestern
Skydda dig från solen, drick vätska och planera mindre …

Tidigare artiklar

ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.