Nyheter, tips och insikter från Min Doktor

5 tips för att undvika badöron

Sol och bad hör sommaren till, men alltför mycket badande kan dessvärre orsaka klåda och värk i öronen och andra besvär som drar ner på det roliga. Gerda Nilsson, specialistläkare i allmänmedicin hos Min Doktor, tipsar dig om hur du aktar dig för externt otit (hörselgångsinflammation), vad du själv kan göra för att sköta om dina badöron och när det är dags att söka vård.

Din guide till små sår

Utesäsongen är här och med den kommer skrubbsår, stickor i fingrarna och skärsår som ett brev på posten. Min Doktors läkare berättar om hur du bäst tar hand om små sår för att undvika infektion.

Visste du att du kan behöva fylla på ditt grundskydd?

I Sverige ingår ett antal vaccin i det nationella vaccinationsprogrammet som vi får under vår uppväxt. Det många inte vet är att vissa av dessa vaccinationerna behöver fyllas på i vuxen ålder på för att vara aktiva.

Tips och råd mot getingar och bin

Få personer får allergiska reaktioner av geting- och bistick, men det kan vara nog så besvärligt ändå. Min Doktors läkare ger dig tips för att undvika att bli stucken, och råd om vad du ska göra när gadden varit framme.

Välkommen till vår nya vårdcentral på Emporia

På Min Doktor Vårdcentral Emporia kan du få hjälp av specialistläkare med bedömning, behandling, rehabilitering, receptförskrivning och remittering. Våra legitimerade sjuksköterskor hjälper dig med bland annat provtagningar, vaccinationer, omvårdnad och omläggningar. Välkommen till en modern vårdcentral där du som patient alltid står i centrum.

Min Doktor öppnar vårdcentral på Emporia

All vård lämpar sig inte för digitala vårdmöten – ibland måste en läkare “klämma och känna” på besväret. Därför har vi öppnat en helt ny vårdcentral på köpcentret Emporia i Malmö. Välkommen att lista dig!

Smidigaste sättet att förnya och hämta ut ditt recept i sommar

Du vet väl att du kan förnya de flesta recept hos oss närsomhelst och oavsett var du är under semestern – det enda som krävs är en internetuppkoppling.

Sjuksköterskan listar: det här ska finnas i sommarens husapotek

Oavsett om det blir semester i stan, i sommarstugan, till sjöss eller i husvagnen är det bra att fylla på i husapoteket inför sommaren. Min Doktors sjuksköterska Maria Grimfelt listar vad du ska packa för att känna dig trygg och säker i sommar.

Sommarens faror - och så hanterar du dem

Sommaren är härlig, men med den följer också vissa otrevligheter. Här är Min Doktors kompletta guide till hur du hanterar allt från algblomning till huggormsbett.

Så ska du agera vid värmeslag

När det är varmt ute är det lätt hänt att drabbas av värmeslag. Då är det viktigt att agera snabbt, eftersom tillståndet kan vara livshotande, särskilt för små barn och äldre personer. Min Doktors läkare ger tips på vad du ska göra vid värmeslag, och hur du kan förebygga att drabbas.

Tidigare artiklar

ic_newsletter

Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.