Har du symptom eller undrar något om det nya coronaviruset? Här hittar du aktuell information om coronaviruset >

Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

Psykologens fem tips för att må bra i coronakarantän

Sitter du, likt många andra, hemma i karantän för att undvika fortsatt smittspridning av coronaviruset?

Fysioterapeutens fem bästa tips för hemmajobbare

Många jobbar just nu hemma för att minska smittspridningen av coronaviruset covid-19, men det är inte säkert att hemmet är helt anpassat för att du ska jobba hela arbetsdagar där. Ergonomi handlar om att anpassa t ex arbetsställning efter individens behov och förutsättningar för att på så sätt förebygga ohälsa - men hur skapar man förutsättningar för en god ergonomi i hemmet? Och hur undviker man arbetsmiljörelaterade skador som nackspärr eller musarm? Min Doktors fysioterapeut Zara Jäger ger fem tips på hur du får hemarbetet att fungera.

Tre tips för att hantera ditt barns coronaoro

Coronavirusets snabba spridning skapar oro hos många, inte minst hos barn, och det kan vara svårt att som förälder veta hur du ska prata med ditt oroliga barn. Min Doktors psykolog Olof Johansson listar tre konkreta tips på hur du kan hjälpa ditt barn att känna mindre oro.

Bedömning och hjälp av fysoterapeut - så går det till

Stel rygg, spänd nacke eller ont i knät? Att ha besvär från muskler och leder är vanligt, men går ofta att göra någonting åt. Hos Min Doktor kan du få hjälp och bedömning digitalt av en fysioterapeut, enkelt och snabbt – och du slipper dessutom lämna hemmet. Min Doktors fysioterapeut Zara Jäger förklarar hur det går till.

Hjälp av psykolog för barn som mår dåligt

Oro, rädsla, fobier och sömnproblem är bara några exempel på besvär som kan påverka hur ditt barn mår. Om ditt barn mår dåligt kan det vara svårt för dig som förälder att veta hur du bäst hjälper ditt barn. Hos oss kan du och ditt barn (upp till 12 år) träffa psykolog tillsammans. Min Doktors psykolog Olof Johansson förklarar hur det går till.

Psykologen: så minskar du din oro för corona

Dagligen får vi ny information om coronavirusets utbrott, som numera klassas som en pandemi av WHO. Att hålla sig välinformerad och ta till sig information är viktigt, men kan också skapa oroskänslor och i vissa fall till och med ångest. Min Doktors psykolog Olof Johansson ger råd på hur du kan hantera oro och ångest kopplat till coronautbrottet.

Säsongsinfluensa, vaccination och covid-19/coronavirus

Min Doktors medicinska chef, Henrik Kangro, kommenterar några av de vanligt förekommande frågor som uppstått i samband med att coronaviruset SARS-CoV-2 – som ger upphov till sjukdomen covid-19 – sprider sig i bland annat Sverige.

Kvinnohälsa hos Min Doktor – detta kan du få hjälp med

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Hos Min Doktor har kvinnohälsa varit i fokus ända sedan företagets grundare fick idén till digitala vårdmöten just för att kvinnor med urinvägsinfektioner inte skulle behöva komma till vårdcentralen för att få vård. Idag snart 7 år senare kan Min Doktor hjälpa till med allt från PMS och klimakteriebesvär till preventivmedelsförskrivning och graviditetsbesvär, dygnet runt i din telefon eller dator.

6 tips inför pollensäsongen

Det har varit en varm vinter och pollensäsongen har redan smygstartat i södra Sverige, där hassel och gråal har börjat blomma. Min Doktors läkare ger sina bästa tips på hur du kan förbereda dig inför pollensäsongen.

Nu kan du samla alla dina vaccinationer hos oss

Min Doktor lanserar ett digitalt vaccinationskort. Det innebär att du nu kan samla alla dina vaccinationer digitalt hos oss – och du slipper olika små papperskort som är lätta att slarva bort.

Tidigare artiklar

ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.