Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

Snart börjar influensasäsongen – så undviker du att drabbas

Influensasäsongen börjar vanligtvis under hösten och är värst i februari. Oftast klarar kroppen att läka ut influensa på egen hand, även om det kan ta ganska lång tid. Riskgrupper har större risk att insjukna i influensa och bör därför vaccinera sig.

Håll koll på dina hudförändringar

Att födelsemärken ändrar form och utseenden under livets gång behöver inte vara något konstigt, men när förändringarna avviker från hur dina födelsemärken brukar se ut bör du få dem undersökta.

Sex tecken på att du sover dåligt – och lösningen

Många upplever någon gång problem med sömnen. Problemen går ofta över av sig själva utan större insatser. Vid återkommande problem kan man dock i vissa fall behöva söka hjälp – det är viktigt att få tillräckligt med sömn för att må bra.

Är ditt barn rädd för sprutor? Detta bör du som förälder tänka på

På Min Doktors kliniker har vi stor erfarenhet av att vaccinera såväl barn som vuxna mot olika sjukdomar såsom influensa, vattkoppor och TBE. Men hur bör man som förälder tänka och agera om ens barn är rädd för sprutor? Kristina Caetano, barnsjuksköterska och kvalitetssamordnare på Min Doktor, ger några råd.

Frågor och svar om vaccin mot vattkoppor

På Min Doktors kliniker kan du vaccinera dig och dina barn mot en rad sjukdomar såsom influensa, stelkramp och TBE. Nu går det även att vaccinera dig själv och ditt barn mot vattkoppor – en mycket vanlig sjukdom som inte ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet. Men hur går egentligen en vaccination till och vem borde vaccinera sig?

Är du mobilberoende?

Internetstiftelsens årliga rapport Svenskarna och internet publicerades nyligen. Där framgår att många av oss spenderar mycket tid med våra mobiltelefoner. Men vad är egentligen en rimlig skärmtid och hur vet du om du är beroende?

Glöm inte att vaccinera dig inför din resa i vinter

Ska du ut och resa i vinter? Glöm inte att se över om du behöver vaccinera dig. Även i södra Europa kan hepatit A och B förekomma.

Allt du behöver veta om eksem

På grund av kyla och torr luft är det säsong för eksem. Eksem finns i många olika former och i olika svårighetsgrader, men de går alltid att behandla. Här är Min Doktors guide till eksem.

Låt magen må bra på resan

Dålig mage, magsjuka eller turistdiarré kan förstöra vilken drömsemester som helst. Tack och lov finns det både tips på vad du kan göra för att undvika dålig mage - och vad du ska göra om magen likväl hamnar ur form.

Nu kan du få direktkontakt med barnmorska hos oss

Sedan en tid tillbaka kan du som patient välja att träffa en barnmorska direkt. Tidigare kunde du endast välja det via vissa besvärskategorier. Det här gör det smidigare att träffa en barnmorska hos oss.

Tidigare artiklar

ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.