Vård & råd: insikter, nyheter och tips från Min Doktor

Min Doktor hjälper gravida

Min Doktor hjälper nu även gravida kvinnor dygnet runt online. Genom ökad tillgänglighet vill vi få de gravida att känna sig säkrare och mindre oroliga.
Så håller du ditt nyårslöfte
Träna mer, äta nyttigare eller jobba mindre. På nyårsafton lovar vi gärna oss själva att skapa nya – och bättre – vanor. Olof Johansson, psykolog på Min Doktor, ger dig 10 tips som kan hjälpa dig att hålla ditt nyårslöfte.
Hälsa – 2018-12-06
6 tips som håller dig frisk inför julen
Under julen vill vi absolut inte ligga hemma sjuka. Men julruschen utsätter oss för många virus. Här är läkarens tips på hur du håller dig frisk inför ledigheten.
Hälsa – 2018-12-06
Digital vård minskar smittspridning
En av fyra föredrar digital vård framför fysisk. En av anledningarna är att de kan stanna hemma när de eller deras barn är sjuka, och de slipper risken att smittas av andra i väntrummet.
Digital vård – 2018-11-22
Så slipper du ögoninflammation
Tvätta händerna. Det är läkarens bästa tips för att undvika ögoninflammation. Har du drabbats är att tvätta ögonen med ljummet vatten det bästa tipset.
Förälder – 2018-11-21
Därför blir du förkyld
Det är varken kyla eller väta som gör dig mer förkyld under de kallare årstiderna. Boven är att vi är mer inomhus.
Hälsa – 2018-11-20
KBT kan hjälpa dig sova bättre
Du ligger och vrider dig i sängen, minuterna går långsamt och ändå är klockan plötsligt halv fyra. Känns det igen? Att ha problem med sömnen drabbar många. Ett sätt att behandla sömnbesvär är genom KBT, kognitiv beteendeterapi.
Hälsa – 2018-10-24
Hudläkaren: “Ta bort all skam kopplat till löss”
Många tycker att huvudlöss är något smutsigt och skamligt. Men det är fel, konstaterar dermatologen Daniel Brännström. Det är viktigt att vi vågar berätta när vi eller våra barn har löss.
Förälder – 2018-10-23
Så undviker du influensan
Influensasäsongen börjar vanligtvis under hösten och är som värst i februari. Ola Gavelin, specialistläkare inom allmänmedicin, ger dig de tre viktigaste tipsen för att hålla dig frisk.
Läkaren tipsar – 2018-10-23
Håll koll på dina hudförändringar
Att födelsemärken ändrar form och utseenden under livets gång behöver inte vara något konstigt, men när förändringarna avviker från hur dina födelsemärken brukar se ut bör du få dem undersökta.
Läkaren tipsar – 2018-10-23
Årstiderna kan påverka dig mer än du tror
När vi går från sommar till höst, eller vinter till vår, är det lätt att bli hängig. En del drabbas till och med av Årstidsbunden depression, SAD.
Hälsa – 2018-10-22
Fem tips för att hålla dig frisk i höst
I takt med att det blir mörkare och kallare kommer vi närmre varandra. Vi delar tyvärr inte bara med oss av värme och närhet, utan också av virus och bakterier. Det är den främsta orsaken till varför vi blir mer sjuka under de kallare årstiderna.
Förälder – 2018-10-22
ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.

Min Doktor erbjuder vård för hela Sverige. Offentligt finansierad vård erbjuds i samarbete med Wetterhälsan, som ingår i vårdvalet Jönköpings län. © 2018 MD International AB.