Av: Min Doktor, 2023-04-04

”Kunderna ger positiv energi till mig”

4 frågor till Asta Strandberg, sjuksköterska på Min Doktors första renodlade vaccinationsmottagning

Berätta om ditt jobb?

– Jag jobbar med vaccination på vår mottagningen i Umeå där jag vaccinerar i nära samarbete med Apotek Hjärtat. Det är Min Doktors första mottagning med enbart vaccination. Konceptet har tagits väl emot och nu börjar vi ha öppet ytterligare en dag veckan. Det är framför allt bokade tider som gäller här, och drop-in i mån av tid. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Kundkontakten! Det är så många som är så tacksamma, och det känns jättebra att kunna hjälpa folk. Kunderna ger positiv energi till mig. De är tacksamma för att vi finns och att vi kan hjälpa till på ett smidigt och tryggt sätt. 

– Sedan uppskattar jag också det nära samarbetet med apoteket. Vi är arbetskamrater – de hjälper mig och jag hjälper dem.

Mottagningen i Umeå har öppet 1-2 dagar i veckan – hur fungerar det upplägget för dig?

– För mig är det ett mycket bra koncept. Jag tar ut en del pension och så har jag det här jobbet som sätter guldkant på tillvaron med kundkontakten, att få göra nytta och att få hjälpa andra. För mig som är 67 år håller det mig alert att få ha kvar en fot i arbetslivet. 

Hur är Min Doktor som arbetsplats?

– När jag anställdes var jag helt fascinerad över att det inte existerar någon åldersdiskriminering alls. Det är ett bra företag med ett gott hjärta. Det är också skönt att ha Min Doktor i ryggen, jag får regelbundna utbildningar inom vaccin och bra stöd från mitt team på Min Doktor. Kort och gott – det är ett inspirerande jobb. 

Dela artikeln: