Av: Min Doktor, 2022-03-10

“Många tycker att jobbet på Min Doktors sommarkliniker var så roligt att de vill komma tillbaka i år igen”

För andra året i rad öppnar Min Doktor upp sommarkliniker över hela landet. Jennifer Nunez och Helena Jonsson är klinikchefer för flera av Min Doktors sommarkliniker. Dessutom jobbar de som sjuksköterskor på Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar. Vi ställde fyra frågor om Min Doktors sommarkliniker till dem. 

Ni var med och startade upp sommarklinikerna i fjol, hur var det?

– Det var väldigt spännande att vara med och starta upp verksamheten, och otroligt roligt att sedan få se vilket varmt mottagande de fick, säger Jennifer Nunez, klinikchef för flera av Min Doktors sommarkliniker.  

– Jag minns hela sommaren som väldigt trevlig och rolig. Vi hade en bra teamkänsla och det var väldigt bra stämning på klinikerna. Det är faktiskt rätt så många som jobbade i fjol som tycker att det var så pass roligt att de vill komma tillbaka i år, det tycker vi är fantastiskt skoj, säger Helena Jonsson, klinikchef för flera av Min Doktors sommarkliniker.

Hur är det att jobba på sommarklinikerna?

– Förra året var det många som tyckte att det var ett av de roligaste sommarjobben de någonsin haft. När vi frågade varför jobbet var så bra sa de att det beror på ett antal faktorer. Dels är det är på sommaren vilket gör alla lite extra glada, dels är det ett positivt arbete eftersom vi hjälper kunderna att hålla sig friska. TBE-vaccination är en av de största sakerna vi gör på sommarklinikerna, och det erbjuder vi på ett enkelt och lättillgängligt sätt utanför ICA. Kunderna är överlag tacksamma, trevliga och pratsamma, vilket sprider en bra stämning på kliniken, säger Helena.

”Det är ett väldigt positivt och roligt jobb där vi hjälper kunderna att hålla sig friska.”

Jennifer Nunez, klinikchef

Vad gör vi på sommarklinikerna?

– Framför allt utför vi vaccinationer såsom TBE och påfyllnadsdos av grundskydd. Sedan hjälper vi även kunderna med exempelvis födelsemärkeskontroll via ett digitalt dermatoskop. Däremot gör vi inga bedömningar av hudförändringar, utan vi fotograferar dem och skickar det till en hudläkare för bedömning. Man får prova på att jobba med uppkopplade apparater och ny teknik på ett enkelt sätt, vilket många tycker är givande, säger Jennifer. 

– Dessutom jobbar vi nära Apotek Hjärtat och ICA med olika kampanjer och hjälps åt att rekommendera kunder sinsemellan. Samarbetet gör också att teamet blir mycket större. Den som vill kan också jobba med små events och sociala medier, vilket gör jobbet lite extra kreativt, säger Helena.

Vad är det roligaste med att jobba på sommarklinikerna?

– Som vi har sagt så är det ett väldigt positivt och roligt jobb där vi hjälper kunderna att hålla sig friska, det är lättsamt och överlag bra stämning, säger Jennifer.

– Som en bonus får man vara utomhus mycket, vilket ger en härlig, somrig frihetskänsla. Även om man jobbar så njuter man av dagen, säger Helena.

Vi öppnar sommarkliniker i: Alingsås, Bålsta, Halmstad, Jönköping, Kalmar, Lerum, Nacka, Norrtälje, Nynäshamn, Skövde, Värmdö och Örebro.

Just nu söker vi personal till våra sommarkliniker. Du hittar alla våra lediga tjänster här: jobb.mindoktor.se

Dela artikeln: