Av: Min Doktor, 2021-05-05

Roligt och givande jobb som sjuksköterska hos Min Doktor

Fowzia jobbar som sjuksköterska på Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar i Stockholm. Här berättar hon om hur en typisk dag på arbetet ser ut och delar med sig av minnesvärda patientmöten.

Vem är du och vad gör du på Min Doktor?

– Jag heter Fowzia Ali Mohamed och jag jobbar som sjuksköterska på Min Doktor, framför allt på våra vård- och vaccinationsmottagningar i Stockholm. Jag har ett otroligt roligt och givande jobb. Jag är psykiatrisjuksköterska i grunden och på Min Doktor möter jag människor som jag aldrig hade träffat inom den offentliga vården. 

Hur länge har du jobbat som sjuksköterska på Min Doktor?

– I ett år och jag trivs verkligen. Jag letade efter ett jobb där jag kunde jobba självständigt och använda min kompetens bättre, samtidigt som jag ville jobba mer medicinskt och inom den digitala världen. Det var som att Min Doktor hörde min önskan. Jag gillar att utmana mig själv, att gå in i nya områden där jag får lära mig nytt och det får jag verkligen göra här. 

”Variationen i jobbet gör att jag får använda all min kompetens”

Fowzia Ali Mohamed, sjuksköterska hos Min Doktor

Hur ser en vanlig dag på Min Doktor ut för dig?

– Mina dagar ser ganska olika ut beroende på vilken mottagning jag jobbar på, eller om jag jobbar med våra företagskunder. Det kan vara allt från olika vaccinationer, till viss vård och just nu är det mycket covid-tester. Variationen gör att jag får använda all min kompetens.

– Det som däremot kännetecknar alla dagar är att jag alltid har nära till mina kollegor, vilket är en trygghet och så klart väldigt trevligt, och att det finns en tydlighet i vad jag ska göra och vad som förväntas av mig, vilket gör att jag känner mig trygg i min roll som sjuksköterska och att jag kan jobba självständigt. Det gör att jag kan göra ett riktigt bra jobb. 

Vad kännetecknar ditt jobb på Min Doktor?

– Jag skulle säga att det framför allt är fyra saker. Dels har jag en grym chef som verkligen bekräftar mig och mina kollegor, och så har jag väldigt fina kollegor. Det är en strukturerad och spännande arbetsplats som ger mig de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb. Och så gillar jag att vi är på hugget med det digitala, det gör att jag lär mig en massa saker hela tiden. 

Berätta om ett minnesvärt patientmöte!

– Patienterna är så gulliga hela tiden, det finns så många fina stunder och det är svårt att välja ut bara en. Jag försöker ofta ge de där extra minuterna till patienterna och lyssna på hur de mår och vad de vill berätta, de stunderna värmer och gör att jag går hem från jobbet med ett leende på läpparna. Eftersom det är så olika människor som besöker oss – från pensionärer till barnfamiljer och businessfolk – så blir det många olika sorters möten.  Att få höra ”tack för att du lyssnade”, det där får mig att känna mig extra stolt.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba här och se vilka lediga tjänster som finns hos oss är du välkommen att titta in på vår jobbsajt: jobb.mindoktor.se

Dela artikeln: