PCR-test med reseintyg

Om du ska resa utomlands, kan du testa dig hos oss och få intyg på att du inte har en pågående infektion med covid-19.

Om testet

Syftet med PCR-testet är att visa att du inte har covid-19 vid testtillfället. Testsvaret blir tillgängligt senast kl. 20:30 dagen efter att testet har genomförts*.

Om du har ett positivt PCR-testsvar sedan tidigare, observera att ett PCR-test kan vara fortsatt positivt i upp till 3 månader. Det finns därför en risk att ett nytt test kan vara positivt även om du känner dig frisk och är symptomfri.

Testet kan tas på vuxna och barn från 2 års ålder.

Se PCR-test med reseintyg under Utbud och priser för prisinformation.

Om intyget

Reseintyget visar att du inte har en pågående infektion med covid-19.

Det medicinska intyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter om ditt namn, medborgarskap, passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Följande gäller för reseintyget:

  • Du måste ha svenskt personnummer och eget BankID.

  • Intyget kan utfärdas till vuxna och barn från 2 års ålder.

  • Intyget är inte ett s.k. Fit to fly-intyg.

Observera att det alltid är ditt eget ansvar att kontrollera vilka covidregler och krav på tester och intyg som gäller för ditt resmål och eventuella transfers på vägen dit. För aktuell reseinformation, se Sweden Abroad.

Var kan jag testa mig?

Vi erbjuder PCR-test med reseintyg på följande mottagningar:

Stockholm:

Göteborg:

Våra övriga mottagningar erbjuder i dagsläget inte PCR-test med reseintyg.

Hitta mottagning

Inför testtillfället

Ta med ditt pass till mottagningen, eftersom intyget kopplas till ditt passnummer.

Barn under 16 år måste ha vårdnadshavare med sig.

Om du är 16-17 år, gör vi en mognadsbedömning innan testet. Syftet med bedömningen är att avgöra om du är mogen nog att själv besluta om testningen.

Hur går det till?

Kom förbi någon av våra mottagningar på drop-in (observera att du under influensasäsongen kan behöva boka tid för besök på våra mottagningar i Region Stockholm och Region Uppsala).

På mottagningen får du besvara ett par frågor skriftligen, antingen i vår kunddator eller i din mobil. En av våra sjuksköterskor hjälper dig sedan med själva provtagningen som tas i näsan. Ditt prov skickas därefter till en av våra partners, Life Genomics eller SYNLAB Medilab, för analys.

Provsvaret blir tillgängligt senast kl. 20:30 dagen efter att testet har genomförts*.

När intyget är klart får du ett mejl som talar om att det finns att hämta digitalt hos Min Doktor. Intyget ligger som en pdf-fil under Mina ärenden.

*Min Doktor ansvarar ej för om ett prov skulle generera ett oklart eller ogiltigt svar, eller om provsvaret av någon anledning skulle bli försenat. I sällsynta fall kan problem av detta slag uppkomma, och om det skulle ske erbjuder vi patienten att ta om testet utan kostnad alternativt att få pengarna tillbaka. Min Doktor ansvarar ej för eventuella kostnader för patienten till följd av detta, t.ex. i form av utebliven resa.