PCR-test med reseintyg

Har du varit utomlands ska du omgående boka tid för PCR-test via 1177.se. Varken du eller någon i ditt hushåll får besöka oss innan du testats negativt och det gått minst sju dagar efter inresa. Se Folkhälsomyndigheten för ytterligare information och undantag.

Om intyget

Det medicinska intyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter om ditt namn, medborgarskap, passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Eget BankID samt svenskt personnummer behövs för att vi skall kunna hjälpa dig med reseintyg.

Reseintyget får du inom 48 timmar* efter utfört test, förutsatt att du tagit testet inom de angivna tiderna.

Intyget visar att du inte är smittad av covid-19 just nu. Det grundar sig på ett PCR-test och kostar 1450 kr.

Observera att vi inte ansvarar för olika länders eller researrangörers krav och regler. Du behöver själv ta reda på vad som gäller och vilken typ av intyg som krävs i ditt fall. Detta intyg är inte ett s.k. Fit to fly-intyg.

Om testet

Testet är endast till för dig som inte har några symptom.

Om du har ett positivt PCR-testsvar sedan tidigare, observera att ett PCR-test kan vara fortsatt positivt i upp till ca 3 månader. Risk finns därför att ett nytt test kan vara positivt även om du känner dig frisk och är symptomfri.

Var kan jag testa mig?

Vi erbjuder drop-in för PCR-test med reseintyg på specifika tider på följande mottagningar:

Stockholm:

Göteborg:

Malmö:

Helsingborg:

Borås:

Kungsbacka:

Se respektive mottagning för exakta tider.

Övriga mottagningar erbjuder i dagsläget inte PCR-test med reseintyg.

Inför testtillfället

Testet kan tas på vuxna och barn från 6 års ålder. Barn under 18 år måste ha vårdnadshavare med sig.

Eget BankID samt svenskt personnummer behövs för att vi skall kunna hjälpa dig med reseintyg.

Testet kan endast genomföras om du är symptomfri vid testtillfället.

Du behöver ha ditt pass med dig till mottagningen, eftersom intyget kopplas till ditt passnummer.

För att testet ska hinna köras till labbet för analys behöver det utföras senast en viss tid varje dag. För tider, se respektive mottagning.

Hur går det till?

Kom förbi någon av våra mottagningar på drop-in. Se till att komma inom det tidsspann som anges för just detta ändamål på respektive mottagning.

På mottagningen får du besvara ett par frågor skriftligen, antingen i vår kunddator eller i din mobil. En av våra sjuksköterskor hjälper dig sedan med själva provtagningen som tas i näsan. Ditt prov skickas därefter till en av våra partners, Life Genomics eller SYNLAB Medilab, för analys.

Reseintyget får du inom 48 timmar* efter utfört test, förutsatt att du tagit testet inom de angivna tiderna.

När intyget är klart får du ett mejl som talar om att det finns att hämta digitalt hos Min Doktor. Du hittar det under Mina ärenden i form av en pdf-fil.

* Min Doktor ansvarar ej för om ett prov skulle generera ett oklart eller ogiltigt svar, eller om provsvaret av någon anledning skulle bli försenat. I sällsynta fall kan problem av detta slag uppkomma, och om det skulle ske erbjuder vi patienten att ta om testet utan kostnad alternativt att få pengarna tillbaka. Min Doktor ansvarar ej för eventuella kostnader för patienten till följd av detta, t.ex. i form av utebliven resa.