PCR-test med reseintyg

Vi kan inte ta emot dig på våra mottagningar om du har förkylningssymptom såsom snuva, halsont, feber eller hosta. Sök gärna vård digitalt istället.

Om testet

Syftet med PCR-testet är att visa att du inte har covid-19 vid testtillfället.

Om du har ett positivt PCR-testsvar sedan tidigare, observera att ett PCR-test kan vara fortsatt positivt i upp till 3 månader. Det finns därför en risk att ett nytt test kan vara positivt även om du känner dig frisk och är symptomfri.

Testet kan tas på vuxna och barn från 6 års ålder.

Se PCR-test med reseintyg under Utbud och priser för prisinformation.

Om intyget

Reseintyget visar att du inte har en pågående infektion med covid-19.

Det medicinska intyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter om ditt namn, medborgarskap, passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Följande gäller för reseintyget:

  • Du måste ha svenskt personnummer och eget BankID.
  • Intyget kan utfärdas till vuxna och barn från 6 års ålder.
  • Du får intyget senast 48 timmar* efter testet, förutsatt att du tagit testet inom de angivna tiderna.
  • Intyget är inte ett s.k. Fit to fly-intyg.

Observera att det alltid är ditt eget ansvar att kontrollera vilka covidregler och krav på tester och intyg som gäller för ditt resmål och eventuella transfers på vägen dit. För aktuell reseinformation, se Sweden Abroad.

Var kan jag testa mig?

Vi erbjuder drop-in för PCR-test med reseintyg på specifika tider på följande mottagningar:

Stockholm:

Göteborg:

Helsingborg:

Borås:

Se respektive mottagning för exakta tider.

Våra övriga mottagningar erbjuder i dagsläget inte PCR-test med reseintyg.

Inför testtillfället

Testet kan endast genomföras om du är symptomfri vid testtillfället.

Ta med ditt pass till mottagningen, eftersom intyget kopplas till ditt passnummer.

Barn under 18 år måste ha vårdnadshavare med sig.

För att testet ska kunna transportas till labbet för analys behöver det utföras senast en viss tid varje dag. För tider, se respektive mottagning.

Hur går det till?

Kom förbi någon av våra mottagningar på drop-in. Se till att komma inom det tidsspann som anges för PCR-test på respektive mottagning.

På mottagningen får du besvara ett par frågor skriftligen, antingen i vår kunddator eller i din mobil. En av våra sjuksköterskor hjälper dig sedan med själva provtagningen som tas i näsan. Ditt prov skickas därefter till en av våra partners, Life Genomics eller SYNLAB Medilab, för analys.

Du får reseintyget senast 48 timmar* efter testet, förutsatt att du tagit testet inom de angivna tiderna.

När intyget är klart får du ett mejl som talar om att det finns att hämta digitalt hos Min Doktor. Intyget ligger som en pdf-fil under Mina ärenden.

* Min Doktor ansvarar ej för om ett prov skulle generera ett oklart eller ogiltigt svar, eller om provsvaret av någon anledning skulle bli försenat. I sällsynta fall kan problem av detta slag uppkomma, och om det skulle ske erbjuder vi patienten att ta om testet utan kostnad alternativt att få pengarna tillbaka. Min Doktor ansvarar ej för eventuella kostnader för patienten till följd av detta, t.ex. i form av utebliven resa.