PCR-test för reseintyg

Testet är endast till för dig som inte har några symptom alls. Har du symtom och vill veta om du har covid-19 måste du stanna hemma och boka test via 1177.se.

Instruktioner för dig som besökt Storbritannien eller Sydafrika finns på folkhalsomyndigheten.se. OBS att det ska ha gått minst 14 dagar efter hemkomst innan du besöker våra kliniker.

Om du ska resa eller av annan anledning behöver ett intyg som visar att du inte är smittad av covid-19 just nu, kan vi utföra ett test av pågående infektion och utfärda friskintyg. Detta kostar 1650 kr.

Testet är kvalitetskontrollerat i samarbete med Folkhälsomyndigheten och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Var kan jag testa mig?

Vi erbjuder PCR-test med reseintyg / friskintyg på följande mottagningar:

Göteborg:

Malmö:

Helsingborg:

Borås:

Se respektive mottagning för exakta tider.

Övriga mottagningar erbjuder i dagsläget inte reseintyg / friskintyg (PCR).

Inför testtillfället

Testet kan tas på vuxna och barn från 6 års ålder. Barn under 18 år måste ha vårdnadshavare med sig.

Du behöver ha tillgång till BankID för att ta emot resultat och intyg.

Testet kan endast genomföras om du är symptomfri vid testtillfället.

Du behöver ha ditt pass med dig till mottagningen, eftersom intyget kopplas till ditt passnummer.

För att testet ska hinna köras till labbet för analys behöver det utföras senast en viss tid varje dag. För tider, se respektive mottagning.

Hur går det till?

Kom förbi någon av våra mottagningar som erbjuder friskintyg. Du behöver inte boka tid, men se till att komma inom det tidsspann som anges för just detta ändamål på respektive mottagning.

På mottagningen får du besvara ett par frågor skriftligen, antingen i vår kunddator eller i din mobil. En av våra sjuksköterskor hjälper dig sedan med själva provtagningen.

Reseintyget får du inom 48 timmar* efter utfört test, förutsatt att du tagit testet inom de angivna tiderna.

När intyget är klart får du ett mejl som talar om att det finns att hämta digitalt hos Min Doktor. Du hittar det under Mina ärenden i form av en pdf-fil.

Om intyget

Det medicinska intyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter om ditt namn, medborgarskap, passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Observera att vi inte ansvarar för olika länders eller researrangörers krav och regler. Du behöver själv ta reda på vad som gäller och vilken typ av intyg som krävs i ditt fall.

Om du har ett positivt PCR test svar sedan tidigare, observera att ett PCR test kan vara positivt upp till ca 6 månader efter att du blev sjuk. Risk finns därför att ett nytt test kan vara positivt även om du känner dig frisk och är symtomfri.

* Min Doktor ansvarar ej för om ett prov skulle generera ett oklart eller ogiltigt svar, eller om provsvaret av någon anledning skulle bli försenat. I sällsynta fall kan problem av detta slag uppkomma, och om det skulle ske erbjuder vi patienten att ta om testet utan kostnad alternativt att få pengarna tillbaka. Min Doktor ansvarar ej för eventuella kostnader för patienten till följd av detta, t.ex. i form av utebliven resa.