Av: Min Doktor, 2019-10-10

Nu kan du få direktkontakt med barnmorska hos oss

Sedan en tid tillbaka kan du som patient välja att träffa en barnmorska direkt. Tidigare kunde du endast välja det via vissa besvärskategorier. Det här gör det smidigare att träffa en barnmorska hos oss.

Tidigare kunde du som patient endast träffa våra barnmorskor via särskilda guider, men nu kan du välja att träffa barnmorska direkt utan att behöva identifiera vad de vill ha hjälp med. På så sätt kan du ställa alla de frågor du annars skulle ha ställt till barnmorskan på din mottagning.

– Detta är mycket uppskattat hos våra patienter. Och för oss barnmorskor är det ett naturligt sätt att arbeta på där vi får en bra kontakt med patienterna, det blir en dialog med patienten som ofta vill rådfråga oss om olika saker, säger Åsa Lessing, ansvarig för barnmorskor i Min Doktors digitala tjänst.

Fråga vad du vill

Du kan i princip fråga barnmorskan om vad du vill, barnmorskorna kan hjälpa dig med allt från kondylom, knöl på blygdläppen, ont i äggstocken, svampinfektioner och blödningar i tidig graviditet. Barnmorskorna kan remittera till läkare vid behov.

– Att du på förhand inte behöver välja ett särskilt besvär du vill söka vård för gör det mycket lättare för dig som inte riktigt vet vad problemet är men som vill prata med en barnmorska.

Dela artikeln: