Hem > Hälsa och sjukdomar > Graviditetsbesvär > Barnmorska

Barnmorska

Barnmorskor hjälper kvinnor i alla åldrar med vård som bland annat rör hälsa före, under och efter graviditet, preventivmedel, menstruation, klimakteriet samt besvär som kan uppstå i underlivet och de reproduktiva organen. Hos Min Doktor kan du när som helst få direktkontakt med en av våra barnmorskor för en trygg och säker konsultation.

Bedömning av barnmorskaÖppet alla dagar, dygnet runt.

Om barnmorska hos Min Doktor

Barnmorskan har en viktig roll inom vården och arbetar brett med det som rör kvinnors hälsa, bland annat i samband med graviditet och förlossning. En barnmorska träffar inte enbart personer som är eller planerar att bli gravida. Barnmorskan träffar även flickor och kvinnor i alla åldrar för att ge råd kring reproduktiv, sexuell och så kallad perinatal hälsa (vilken handlar om kvinnors hälsa före, under och efter graviditet).

Du som är gravid ges möjlighet att hos barnmorskan regelbundet få råd gällande samtliga stadier av graviditetsförloppet. Barnmorskan fungerar som stöd och kontrollerar att du mår så bra som möjligt genom allt från ultraljudstester till vård efter förlossningen.

Som gravid är det vanligt att uppleva olika besvär i samband med att kroppen förändras, till exempel värk i äggstockarna, svampinfektioner, illamående, blödningar under tidig graviditet, hemorrojder och klåda. Barnmorskan hjälper dig att lindra de olika besvär som kan uppstå. Hos Min Doktor kan du när som helst få en direktkontakt med legitimerade barnmorskor för råd och stöd kring allt som berör hälsa under graviditeten. Våra barnmorskor hjälper dig också med de besvär som är vanligt förekommande under graviditeten. Vid besvär som behöver läkarbedömning eller undersökas fysiskt kan våra barnmorskor hjälpa dig vidare till våra läkare internt eller remittera dig vidare till annan instans.

Att ge råd och stöd före och under graviditeten samt efter förlossningen är endast en del av det arbete som barnmorskor utför. Barnmorskan ger även råd och stöd till flickor och kvinnor i alla åldrar kring allt som berör sexuell och reproduktiv hälsa, exempelvis vad gäller svampinfektioner, könssjukdomar, klimakteriebesvär, mensvärk, menstruationsrubbning och andra besvär som du kan uppleva i samband med mens. Våra barnmorskor hjälper dig även med råd och stöd kring preventivmedel samt skriver ut och förnyar recept för det preventivmedel som passar just dig.

Bedömning av barnmorska

  • Öppet dygnet runt

  • Kort väntetid

  • Kostnadsfritt för barn

  • 95% patientnöjdhet

  • Vård i appen och på webben

★★★★★

4.8 av 5 i betyg på App Store

Bedömning av barnmorska

När kan Min Doktor hjälpa?

Du kan när som helst logga in i vår app eller på mindoktor.se och få direktkontakt med en av våra barnmorskor utan att behöva ange vilket besvärsområde det rör sig om. Våra barnmorskor ger dig stöd och råd som bland annat rör hälsa före, under och efter graviditet, preventivmedel och receptförskrivning, menstruation, klimakteriet samt besvär som kan uppstå i underlivet och de reproduktiva organen.

Publicerad:

2022-03-08

Senast uppdaterad:

2024-04-17

Faktagranskad av:

Henrik Kangro, Medicinskt ledningsansvarig läkare, Min Doktor