Av: Min Doktor, 2021-10-06

Covid-19-intyg hos Min Doktor

Har du planer på att resa utomlands? På våra vård- och vaccinationsmottagningar kan du få utfärdat olika typer av intyg som visar att du sannolikt inte har en pågående infektion med covid-19. Du behöver inte boka tid, men du måste vara helt symptomfri för att testa dig och få intyg hos Min Doktor.

I dagsläget ser kraven på reseintyg olika ut för olika resmål och researrangörer. Min Doktor kan hjälpa dig med antigentest med reseintyg signerat och stämplat av legitimerad läkare. Vi är även anslutna till E-hälsomyndigheten som utfärdar så kallade covidbevis. I dagsläget tillhandahåller Min Doktor inte PCR-test.

Antigentest med reseintyg

Antigentest kallas även för snabbtest och visar att du sannolikt inte har en pågående covid-19-infektion just nu. En sjuksköterska hjälper dig med själva provtagningen som tas i näsan med en provtagningspinne.

Om du testar negativt för covid-19 i ett antigentest, kan vi hjälpa dig att utfärda ett reseintyg. Det medicinska intyget är skrivet på engelska och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter om ditt namn, medborgarskap, passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Läs mer om antigentest med reseintyg

Antigentest med covidbevis

Min Doktor är anslutna till E-hälsomyndighetens tjänst för covidbevis, som syftar till att underlätta resande. Ett covidbevis baserat på ett negativt antigentest kallas testbevis. Det visar att du sannolikt inte har en pågående infektion med covid-19.

Testbeviset är skrivet på engelska och svenska. Det innehåller en QR-kod, ditt namn och födelsedatum samt information om var och när testet tagits och dess resultat. Beviset kan utfärdas till medborgare i de länder som är anslutna till EU:s covidbevis.

Observera att det alltid är ditt eget ansvar att kontrollera vilka covidregler och krav på tester och intyg som gäller för ditt resmål och eventuella transfers på vägen dit. För aktuell reseinformation, se Sweden Abroad.

Dela artikeln: