Av: Min Doktor, 2018-11-22

Digital vård minskar smittspridning

En av fyra föredrar digital vård framför fysisk. En av anledningarna är att de kan stanna hemma när de eller deras barn är sjuka, och de slipper risken att smittas av andra i väntrummet.

Någon hostar på bussen, någon annan snörvlar i väntrummet. Att ducka för andras sjukdomar kan kännas omöjligt när man själv behöver söka vård och kanske själv är extra känslig för bakterier och virus. Men genom att träffa läkaren online behöver du varken åka buss eller sitta i väntrummet, istället kan du stanna hemma och ta hand om dig själv eller dina barn under läkarbesöket.

– Många ser fördelen med att varken riskera att smitta eller smittas av andra när de träffar online. Eftersom våra läkare främst kommunicerar med patienterna via text, med foton, videos och eventuell provtagning som komplement, behöver de inte ens vänta på en tidsbokning online, säger Henrik Kangro, medicinskt ansvarig läkare på Min Doktor och fortsätter:

– Vi anser att samhället sparar stora resurser genom att minska smittspridning. Sjukskrivning och VAB drabbar både patienten och arbetsgivaren ekonomiskt, utöver patientens välbefinnande.

Dela artikeln: