Av: Min Doktor, 2023-06-22

Min Doktor fyller 10 år – trygg vård sedan 2013

Min Doktor grundades 2013, som första digitala primärvårdsgivare i Sverige, med målet att digitalisera sjukvård för att göra den mer tillgänglig, effektiv och patientsäker.

Min Doktor grundades 2013 av en läkare som tidigt såg vilka möjligheter som kunde skapas om sjukvården digitaliserades. 

– Det första Min Doktor behandlade digitalt var urinvägsinfektion. Patienterna och vårdpersonalen älskade det och snabbt breddades erbjudandet och idag ställer vi över 300 diagnoser, från enklare åkommor till mer komplexa ärenden och kroniska besvär, säger Jonas Vig, vd på Min Doktor. 

Min Doktor grundades av en vilja att göra sjukvården bättre genom att göra den mer effektiv för vårdpersonal, mer tillgänglig för patienten och mer patientsäker för alla. 

– Min Doktor har alltid lagt stort fokus på att vårdpersonalen ska kunna lägga så mycket tid som möjligt på just dig som patient. 

Chatt skapar unika möjligheter

Som patient hos Min Doktor träffar du läkare, barnmorskor, fysioterapeuter, psykologer och sjuksköterskor i mobilen. Ni kommunicerar främst via chatt, och beroende på vad du söker vård för kan du komplettera med bilder, videofilmer eller provtagning och röntgen.

– Min Doktor är ganska unika med den här modellen och det är också den som skapar så många möjligheter för oss. Det är mer effektivt – så att vårdpersonalen räcker till för fler patienter – och det blir mer kvalitet- och patientsäkert, bland annat genom att Min Doktor som vårdgivare kan granska och följa upp allt.

Likaså kan du som patient alltid gå tillbaka och läsa hela konversationen med din behandlare.

– Det chattbaserade gör också att du kan kommunicera med oss när du behöver det, inte precis när när läkartiden är bokad. 

Var 10e svensk har använt Min Doktor

Min Doktor har genomfört över tre miljoner patientärenden i Sverige. Utöver att träffa patienter i mobilen har Min Doktor även vård- och vaccinationsmottagningar över hela landet. Fokus framåt är att öppna fler vaccinationsmottagningar, och fortsätta investera i utvecklingen av vår digitala plattform för att göra vården ännu bättre.

– Min Doktor var pionjärer och är fortfarande det. Vi drivs av att göra vården bättre men också ge dig som patient en så trygg, bra och omtänksam vårdupplevelse som möjligt, säger Jonas och fortsätter:

– Det finns otroligt mycket erfarenhet, kompetens och kunskap inom Min Doktor kring hur vi med stöd av data och teknik kan förbättra vården för såväl vårdpersonal och samhället som för dig som patient. Jag är helt säker på att det är så här – med nytänkande, spetskompetens, stort hjärta och teknikstöd – som vården kommer att fortsätta utvecklas framåt, säger Jonas. 

Stipendium inom digital vård

I samband med att vi fyller 10 år instiftar vi ett årligt stipendium som delas ut till årets bästa uppsats inom digital vård. Syftet är att främja utvecklingen av digital vård i Sverige.

Dela artikeln: