Av: Min Doktor, 2020-02-24

Nu kan du samla alla dina vaccinationer hos oss

Min Doktor lanserar ett digitalt vaccinationskort. Det innebär att du nu kan samla alla dina vaccinationer digitalt hos oss – och du slipper olika små papperskort som är lätta att slarva bort.

Vi på Min Doktor lanserar ett digitalt vaccinationskort som hjälper dig att hålla reda på vilka vaccinationer du redan tagit och när det är dags att fylla på.

– Vi vill göra det så smidigt som möjligt för dig att hålla koll på vilka vaccinationer som du har, och vilka du behöver fylla på. Istället för att du ska hålla koll på dina vaccinationskort, och ibland har man flera stycken, kan du samla alla dina vaccinationer enkelt i digitalt format hos oss, säger Lina Jägfalk, legitimerad sjuksköterska med specialkompetens kring vacciner.

Samla alla dina vaccinationer

I Min Doktors vaccinationskort, som finns digitalt i vår app, förs alla vaccinationer du gör hos oss automatiskt in i ditt vaccinationskort. Du kan också fylla i dina tidigare vaccinationer från andra aktörer, så att du får allt samlat på ett ställe.

– Detta är något som vi har märkt att många saknar. Ett digitalt vaccinationskort är dessutom extra smidigt eftersom du alltid har med dig det när du har med dig din telefon.

Påminner att ta boosterdoser

Vårt vaccinationskort samlar inte bara alla dina vaccinationer på ett ställe, utan påminner också dig om när det är dags att fylla på med nya doser.

– Vår erfarenhet är att många glömmer att ta sina boosterdoser, exempelvis när det gäller TBE-vaccin. Nu kan vi hjälpa dig att komma ihåg det, säger Lina.

Det digitala vaccinationskortet är kostnadsfritt. Du hittar mer information här:

Dela artikeln: