Av: Min Doktor, 2019-02-19

Detta är Min Doktor Kliniken

Sedan november 2018 äger Min Doktor “Minutkliniken” som under våren byter namn till Min Doktor Kliniken. Tillsammans med drop-in-klinikerna gör Min Doktor nu din vård ännu mer tillgänglig och effektiv.

På Min Doktor Klinikerna kan du som patient få hjälp med viss sjukvård, hälsokontroller och vaccinationer av en sjuksköterska på plats och läkare på länk. Under våren kommer åtta Minutkliniker i anslutning till Apotek Hjärtat i Stockholm och Göteborg att göras om till Min Doktor Kliniker. Vi planerar även för en snabb expansion av fler Min Doktor Kliniker över hela landet.

– Våra patienter uppskattar att de kan uträtta vårdärenden och vaccinationer under exempelvis helger och kvällar och utan att behöva boka tid. Tillsammans med Min Doktor kan vi göra vårdtjänster ännu mer tillgängliga, säger Olof Fredricson, ansvarig för Min Doktor Kliniken (tidigare Minutkliniken).

Som små vårdcentraler

På drop-in-klinikerna träffar du en sjuksköterska som behandlar exempelvis bihåleinflammation och halsfluss. Sjuksköterskorna utför även vaccinationer och hälsokontroller.

– Den här säsongen har vi exempelvis vaccinerat över 13 000 personer mot influensan bara i Stockholm. Vi ser att vi gör en otrolig skillnad när vi hjälper folk att vaccinera sig när det passar dem bäst.

Nya kliniker över hela landet

Nu planerar vi för en snabb expansion av nya kliniker. I vår öppnar vi fem nya kliniker i Umeå, Enköping, Botkyrka, Barkarby och Kungälv. Under hösten kommer vi öppna ytterligare sju kliniker över landet.

– De närmsta åren kommer Min Doktor öppna mellan 10 till 15 nya kliniker årligen. Ambitionen är att nå ut till fler orter över hela landet.

Patienten i fokus

Genom att integrera klinikernas fysiska verksamhet med Min Doktors digitala verksamhet kommer vi bredda vårt erbjudande ytterligare och patienter kan sömlöst få hjälp både på nätet och på klinikerna.

– Ett exempel är när det gäller öronundersökningar. I dag är Min Doktor begränsade med vilka bedömningar vi gör av öronbesvär, vi kan till exempel inte handlägga öroninflammation eftersom vi har svårt att få en bra bild av innerörat. Framöver kommer du som patient kunna få en undersökning av en sjuksköterska på kliniken, som skickar bilden till en av Min Doktors läkare för bedömning. Tillsammans kan vi verkligen förenkla vardagen för dig som patient, säger Olof Fredricson.

Dela artikeln: