Av: Min Doktor, 2021-12-08

En bekvämare vård för dig som är student

Hos Min Doktor når du enkelt läkare, barnmorska, sjuksköterska, fysioterapeut och psykolog dygnet runt. Du kan få hjälp digitalt med allt från preventivmedel, receptförnyelse och urinvägsinfektion, till akne och psykisk ohälsa. På våra vaccinationsmottagningar kan du vaccinera dig mot till exempel TBE.

Preventivmedel

Långtidsverkande eller kortverkande, med hormoner eller utan hormoner – att hitta rätt i preventivmedelsdjungeln är enklare sagt än gjort. Hos Min Doktor kan du få hjälp med både rådgivning, receptförskrivning och att förnya ditt recept på preventivmedel av en erfaren barnmorska. Tillsammans går ni igenom dina behov, och barnmorskan skriver sedan recept på preventivmedlet som du kan hämta ut på närmsta apotek.

Få preventivmedelsrådgivning

Smidig receptförnyelse

Hos oss kan du förnya ditt recept när som helst och oavsett var du är utan att boka tid innan – det enda som krävs är internetuppkoppling. Recepten kan du få hemskickade från Apotek Hjärtat eller hämta ut på valfritt apotek. Är du på resande fot kan det även vara bra att känna till att du kan hämta ut ditt recept på apotek inom hela EU.

Förnya recept

Riktig hjälp för riktig hud

De allra flesta hudbesvär är ofarliga och går att behandla, även om det kan kännas svårt att själv veta vad man ska göra åt dem. Hos Min Doktor kan du få bedömning och eventuell behandling av både akne, utslag, eksem och andra hudbesvär – helt digitalt.

Få hjälp med hudbesvär

Urinvägsinfektion

Urinvägsinfektion är en vanlig infektion som orsakas av bakterier. Ett tidigt tecken är att du ofta känner dig kissnödig, som om du inte riktigt tömt blåsan. Det är också vanligt att du känner sveda i urinröret när du kissar och har ont i nedre delen av magen. Om du misstänker att du har drabbats av urinvägsinfektion kan du få kontakt med Min Doktors läkare dygnet runt för bedömning och eventuell behandling.

Sök vård för urinvägsinfektion

Stöd om du mår dåligt

Det är vanligt att någon gång i livet må dåligt och drabbas av psykisk ohälsa. Studentlivet kan innebära stora förändringar i form av att till exempel flytta till en ny stad och att söka jobb, men också innehålla mycket stress och tentaångest som kan vara psykiskt påfrestande. Min Doktors psykologer finns här för dig i de delar av livet som kan kännas svåra och jobbiga att hantera.

Läs mer om hur ett psykologbesök hos Min Doktor fungerar

10 % vaccinrabatt för dig som är ICA Student

Som ICA Student har du alltid 10 % rabatt på vaccin hos Min Doktor. På våra mottagningar har vi ett brett vaccinutbud och våra erfarna sjuksköterskor hjälper dig med rådgivning och vaccin mot bland annat TBE, hepatit A och hepatit B, influensa och fylla på ditt grundskydd.

Hitta våra mottagningar

Är du inte ICA Student idag men vill ta del av vår vaccinrabatt?
Registrera dig som ICA Student

Dela artikeln: