Den kvinnliga sexlusten

Det är mycket som ska klaffa i kropp och sinne för att du ska känna lust. Har du fått minskad sexlust eller gör det ont i samband med sex? Prata med oss, så hjälper vi dig. 

Sök vård

Öppet alla dagar, dygnet runt.

Varför vill jag inte ligga?

Kroppen, sexualiteten och livet i övrigt hänger ihop. Minskad sexlust kan vara ett tecken på att allt inte står rätt till – kanske för att det gör det ont någonstans eller för att du inte mår bra?

Negativa tankar, orsakade av stress, trötthet eller relationsproblem, kan påverka sexlusten, liksom osäkerhet över den egna kroppen, könsidentiteten eller sexuella läggningen. Vissa mediciner kan också påverka lusten.

Om du upplever att du har minskad sexlust, kan du höra av dig till oss på Min Doktor. Oavsett varför du inte känner för att ha sex längre hjälper vi dig att hitta tillbaka till lusten och njutningen igen.

Få hjälp med minskad sexlust

Kvinna med telefon söker vård

Så får du hjälp

Du som fyllt 16 år kan själv söka vård hos oss. Besök hos barnmorska är kostnadsfria för alla oavsett ålder. Besök hos läkare eller psykolog är kostnadsfria till och med det år som du fyller 19. Därefter är patientavgiften för ett besök 100 kr.

Hos Min Doktor är du i trygga händer – vi kan sexuell hälsa och ser till att du får den hjälp som du behöver. Vi har dessutom tystnadsplikt och allt som förs in i din journal skyddas av sekretess.

Varför gör det ont vid sex?

Ibland händer det saker med kroppen som gör det svårt att bli upphetsad och njuta. Kanske känner du smärta vid samlag eller besväras av klåda i underlivet?

Hos Min Doktor kan du få hjälp med det mesta som rör kropp och sexualitet – från herpes, mensvärk och vestibulit till utslag, flytningar och svamp i underlivet.

Vi skriver också ut preventivmedel och hjälper dig med vaccination mot HPV, hepatit A och hepatit B.

Vestibulit

Vid vestibulit gör det ont i och runt slidöppningen vid samlag eller när något förs in i slidan. Vestibulit kan uppstå om du har samlag samtidigt som du har en svampinfektion i underlivet, men det är inte helt fastställt vad besvären beror på. 

Det kan också vara svårt att skilja på vestibulit och vaginism, som innebär smärta på grund av kramp i slidan. Du kan dessutom drabbas av vestibulit och vaginism samtidigt. 

Hos Min Doktor kan du få hjälp vid smärta och obehag i underlivet.

Få hjälp med smärta vid sex

Vi kan kvinnlig sexuell hälsa

Kontakta oss, så ser våra erfarna läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och psykologer till att du får den hjälp som du behöver – givetvis skyddat av tystnadsplikt och sekretess. Hos Min Doktor kan du känna dig trygg.