Tidig utlösning

Få hjälp med tidig utlösning

0 kr
  • BankID för säker inloggning
  • Snabbt svar dygnet runt
  • Konsultation och behandling
  • Öppet alla dagar året om
Läs mer om hälsa & sjukdomar

Allmänt

Tidig utlösning vid sex är vanligt. Nervositet, stress eller prostataproblem kan ligga bakom besväret. Ofta kan man lära sig att fördröja utlösningen med hjälp av övningar. Det är också viktigt att komma ihåg att tidig utlösning inte behöver vara ett problem.

Att uppleva att man ”kommer för snabbt” när man har sex är vanligt. En del har alltid haft tidig utlösning medan besväret kan komma som en överraskning för andra. Det finns flera orsaker till tidig utlösning. I vissa fall är det medfött, i andra fall kan det bero på att du mår psykiskt dåligt, är orolig eller stressad.

För tidig utlösning kan också orsakas av prostatarelaterade sjukdomar eller nervsjukdomar. Erektionsproblem, att ha svårt att få stånd, kan också hänga ihop med tidig utlösning.

Vanliga symptom

Tidig utlösning yttrar sig genom att du får utlösning kort efter att sexet påbörjats. Du upplever att du inte kan kontrollera din utlösning.

Behandling

Det finns metoder för att fördröja utlösningen. Terapeutisk behandling hos en sexolog har till exempel visat sig vara effektivt. Förutom att du kan komma till rätta med bakomliggande orsaker, kan du få hjälp med instruktioner till övningsprogram. Det finns även behandling som läkare kan ge som kan fördröjer utlösningen.

Vad kan jag göra själv?

Om du besväras av tidig utlösning är det vanligt att du önskar att du kunde ha en längre sexakt. Det finns olika tekniker och övningar som kan hjälpa.

Det kan ta tid att lära sig kontrollera sin utlösning, det är därför bra om du är tålmodig. En övning kallas för start-stopp-tekniken och går i korthet ut på att du genom att onanera lär dig hur det känns i kroppen vid och inför en utlösning. Därefter tränar du uthållighet genom att göra korta avbrott precis innan det känns som att du ska komma.

När kan Min Doktor hjälpa?

Om du vill ha bedömning och behandling av tidig utlösning är du välkommen att vända dig till Min Doktor.

Få hjälp med tidig utlösning

0 kr
  • BankID för säker inloggning
  • Snabbt svar dygnet runt
  • Konsultation och behandling
  • Öppet alla dagar året om
  • Frikort gäller
Sök vård för tidig utlösning

Så funkar det

1.

Svara på frågor om dina besvär

Du beskriver dina besvär genom att svara på frågor om dina symptom och i vissa fall skicka in bilder som du tar med mobilen.

2.

Prata med din läkare

Vi använder mess, telefon eller video – allt efter behov för att läkaren ska förstå dig och dina besvär rätt.

3.

Få diagnos och behandling

Vi ställer diagnos och hjälper dig med lämplig behandling. Vid behov hämtas medicin ut på valfritt apotek.
Gå vidareSå funkar det

Så funkar det