Av: Min Doktor, 2020-02-25

Kvinnohälsa hos Min Doktor – detta kan du få hjälp med

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Hos Min Doktor har kvinnohälsa varit i fokus ända sedan företagets grundare fick idén till digitala vårdmöten just för att kvinnor med urinvägsinfektioner inte skulle behöva komma till vårdcentralen för att få vård. Idag snart 7 år senare kan Min Doktor hjälpa till med allt från PMS och klimakteriebesvär till preventivmedelsförskrivning och graviditetsbesvär, dygnet runt i din telefon eller dator.

Från att 2013 enbart ha hanterat urinvägsinfektioner har utvecklingen skett i trygg takt med patientsäkerheten i fokus och idag kan vi erbjuda dygnet-runt-öppen och effektiv vård för ett flertal kvinnorelaterade hälsobesvär, besvär som ibland prioriteras ner både av patienten och av vården. Vi erbjuder också konsultation av barnmorska, där du direkt kan fråga barnmorskan om dina specifika besvär.

– Vi kan hjälpa dig med allt från kondylom, knöl på blygdläppen, ont i äggstocken, svampinfektioner och blödningar i tidig graviditet säger Therese Sok, barnmorska hos Min Doktor.

Stöd och råd vid graviditetsbesvär

Hos oss kan du också få hjälp och stöttning i samband med din graviditet. Foglossning, förstoppning, illamående, förlossningsrädsla och trötthet är några exempel på besvär som en barnmorska kan hjälpa dig som är gravid med.

– Allt för länge har det funnits en uppfattning att kvinnor ska bita ihop under sin graviditet, trots att hela kroppen förändras på olika sätt. Även om de flesta graviditetsbesvär hör till det normala så kan oro och fysiska besvär försämra livskvalitén. Många upplever ett behov av information, guidning och undervisning som kan minska ovisshet, smärta och oro. I vissa fall behövs medicinsk hjälp och då har vi även tillgång till våra kompetenta läkare, och vid behov kan man kan också få stöd av våra psykologer. Det är viktigt att må bra och känna sig säker under sin graviditet.

Hjälp att hitta rätt preventivmedel

Många kvinnor använder sig av preventivmedel och det finns många olika sorter att välja mellan. Att hitta ett preventivmedel som passar just dig kan vara svårt, eftersom olika preventivmedel innehåller olika typer av hormonerna östrogen och gestagen som kan vara mer lämpliga för vissa personer och mindre lämpliga för andra. Min Doktors barnmorskor kan hjälpa dig att hitta rätt preventivmedel just för dig, och de kan även hjälpa dig med receptförnyelse och att byta från ett preparat till ett annat.

– Det är viktigt att vi har en dialog när du ska hitta rätt preventivmedel. Du får berätta hur din kropp fungerar och vad du har för behov och utifrån det väljer vi tillsammans ett preparat vi tror kommer passa. Ibland kan det ta ett par försök innan vi hittar rätt, säger Therese.

Här kan du läsa mer om olika preventivmedel


Dela artikeln: