Av: Min Doktor, 2019-08-13

5 tips för att behålla semesterlugnet

Har du hittat ett behagligt lugn och lagom tempo under semestern? Här kommer 5 tips från Min Doktor som gör att du kan behålla semesterlugnet även när du börjat jobba.

  1. Fundera över vad det är som har fått dig att må bra i sommar. Är det färre måsten, ett lugnare schema eller kanske mer tid i naturen? Fundera på hur du kan få in mer av det även i din vardag.

  2. Det är lätt att glömma bort att ta hand om sig själv när vardagen blir mer pressad. Men att äta regelbundet, sova och röra på sig är viktigt för att må bra. Fortsätt med det i den mån det går även när tiden komprimeras.

  3. För dagbok över det som stressar dig och försök hitta vilka mönster som får dig att må bra och vilka dåliga mönster som du kan försöka bryta. Du kan till exempel anteckna i mobilen så fort känslan av stress kommer.

  4. Sätt gränser för dig själv. Det kan till exempel vara regler för mellan vilka tider du ska arbeta och att du inte ska jobba på kvällarna.

  5. Prata med vänner och anhöriga, att lätta på hjärtat hjälper. Prata också med din chef om det är någonting på arbetet som inte fungerar.

Dela artikeln: