Hem > Hälsa och sjukdomar > Kvinnors hälsa > Illaluktande flytningar

Illaluktande flytningar

När du får illaluktande flytningar har en obalans uppstått i underlivets bakterieflora. Bakterier finns alltid där, men när mjölksyrebakterierna minskar i antal kan de dåliga bakterierna ta över, och då uppstår problemen. Tillståndet brukar kallas bakteriell vaginos.

Öppet alla dagar, dygnet runt.

Symptom vid illaluktande flytningar

Vid bakteriell vaginos kan lukten kan vara starkare ibland, till exempel i samband med mens eller vaginala samlag utan kondom. Flytningarna kan bli tunna och grågula men ändras inte alltid.

Vid en livmoderinfektion förekommer också illaluktande flytningar. Det kan exempelvis uppstå efter en förlossning. Då är det ofta i kombination med smärta och feber.

Behandling

I vissa fall kan symptomen tyda på bakteriell vaginos. Det är en infektion som behandlas effektivt efter läkares ordination. Behandlingen ges antingen i form av tabletter, kräm eller vagitorier. Symptomen kommer ofta tillbaka igen efter en månad, och du kan då behöva upprepa behandlingen.

Sök vård för illaluktande flytningar

  • Öppet dygnet runt

  • Kort väntetid

  • Kostnadsfritt för barn

  • 95% patientnöjdhet

  • Vård i appen och på webben

★★★★★

4.8 av 5 i betyg på App Store

Sök vård för illaluktande flytningar

Vad kan jag göra själv?

Tyvärr är det inte så mycket du kan göra själv. Om du har problem bör du kontakta läkare för att få behandling.

När kan Min Doktor hjälpa?

Om du har problem med illaluktande flytningar kan du höra av dig till Min Doktor. Vi tar reda på om symptomen tyder på bakteriell vaginos eller annan bakomliggande orsak.

Publicerad:

2022-03-08

Senast uppdaterad:

2022-06-03