Av: Min Doktor, 2019-11-01

3 tips för vabbare

Har du också fastnat i vab-träsket? Känns det som att du har gjort varenda aktivitet du kan komma på med barnen och tömt ut hjärnan helt på nya idéer? Lugn! Här kommer några tips från Min Doktor för roligare vab-dagar med barnen.

 1. Börja dagen med samling
  Rutiner + barn = sant. Ta inspiration från förskolan och börja dagen med en mini-samling hemma där du berättar vad som ska hända under dagen. Att börja morgonen rätt kan förenkla för resten av dagen.

 2. Lugn eller fartfylld aktivitet?
  Även om ditt barn är för sjukt för att kunna vara på förskolan, kan barnet samtidigt vara för friskt för att bara vilja vila lugnt i soffan hela dagen. Försök anpassa vab-aktiviteten efter barnets allmäntillstånd. Att se en film eller rita är tips på lite lugnare aktiviteter för det lite hängigare barnet, men om det finns fullt med spring i benen kan det istället vara bra att ta en promenad i friska luften eller kanske att baka något gott tillsammans.

 3. Instagramkonton för lek och pyssel
  Om inspirationen är helt slut, ge dig ut på dina sociala medier. Här finns det oändligt med tips och idéer på lekar och pyssel att hitta på när den egna fantasin tryter.

  Här kommer tre roliga instagramkonton med massvis med tips på lek och pyssel för barn:
  @pysselmorgon, @busytoddler och @pysselbolaget

  Läs mer här om andra tips för att hålla vabben borta.

Dela artikeln: