Fem tips för att hålla dig frisk i höst
I takt med att det blir mörkare och kallare kommer vi närmre varandra. Vi delar tyvärr inte bara med oss av värme och närhet, utan också av virus och bakterier. Det är den främsta orsaken till varför vi blir mer sjuka under de kallare årstiderna.
Hudläkaren: “Ta bort all skam kopplat till löss”
Många tycker att huvudlöss är något smutsigt och skamligt. Men det är fel, konstaterar dermatologen Daniel Brännström. Det är viktigt att vi vågar berätta när vi eller våra barn har löss.
8 tips för barn som är oroliga på natten
Är ditt barn oroligt på natten? De flesta barn har perioder i livet då det antingen hänt något jobbigt eller de går igenom utvecklingsfaser som gör att de drömmer mer och sover oroligare. Min Doktors psykolog Olof Johansson ger dig 7 tips för lugnare nätter.
Så sover du gott som förälder
Psykologen Björn Hedensjö skrev sömnboken En perfekt natt när han själv blivit pappa. Här är hans två bästa tips till sömnlösa föräldrar.
Du och ditt barn kan träffa psykolog hos Min Doktor
Att barn emellanåt är rädda och oroliga är helt naturligt, men om dessa känslor blir ett hinder i vardagen kan det vara hjälpsamt att prata med någon för att komma vidare. Hos Min Doktor kan du och ditt barn träffa en psykolog.
Så gör du när ditt barn har fått vattkoppor
Vattkoppor är en vanlig barnsjukdom och på nätet florerar många huskurer som saknar vetenskapligt stöd. För att upptäcka sjukdomen tidigt och behandla den rätt har vi skapat en guide tillsammans med Mara Cerqueiro Bybrant, specialist i barn- och ungdomsmedicin hos Min Doktor.
Allt du behöver veta om eksem
På grund av kyla och torr luft är det säsong för eksem. Eksem finns i många olika former och i olika svårighetsgrader, men de går alltid att behandla. Här är Min Doktors guide till eksem.
Så slipper du ögoninflammation
Tvätta händerna. Det är läkarens bästa tips för att undvika ögoninflammation. Har du drabbats är att tvätta ögonen med ljummet vatten det bästa tipset.
ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.