3 tips mot huvudlöss

Löss – ett vanligt problem vid skolstart som kan vara besvärligt att bli av med. Här kommer tre tips från Min Doktor på hur du undviker och blir av med parasiten.

Tre tips för att hantera ditt barns coronaoro

Coronavirusets snabba spridning skapar oro hos många, inte minst hos barn, och det kan vara svårt att som förälder veta hur du ska prata med ditt oroliga barn. Min Doktors psykolog Olof Johansson listar tre konkreta tips på hur du kan hjälpa ditt barn att känna mindre oro.

Hjälp av psykolog för barn som mår dåligt

Oro, rädsla, fobier och sömnproblem är bara några exempel på besvär som kan påverka hur ditt barn mår. Om ditt barn mår dåligt kan det vara svårt för dig som förälder att veta hur du bäst hjälper ditt barn. Hos oss kan du och ditt barn (upp till 12 år) träffa psykolog tillsammans. Min Doktors psykolog Olof Johansson förklarar hur det går till.

Så hanterar du ditt barns spruträdsla

Har ditt barn spruträdsla? Min Doktors barnsjuksköterska ger sina bästa råd på vad du som förälder kan göra om ditt barn känner oro inför exempelvis vaccinationer eller blodprov.

Hjälp ditt barn att få kontroll över sin astma

Hos Min Doktor kan ditt barn få digital uppföljning och behandling av sin astma. Det innebär att du och ditt barn kan följa hens astma dag för dag, och ni får individuella behandlingsrekommendationer baserat på hur ditt barn mår just för dagen.

Fem tips för att hålla dig frisk i höst

I takt med att det blir mörkare och kallare kommer vi närmre varandra. Vi delar tyvärr inte bara med oss av värme och närhet, utan också av virus och bakterier. Det är den främsta orsaken till varför vi blir mer sjuka under de kallare årstiderna.

8 tips för barn som är oroliga på natten

Är ditt barn oroligt på natten? De flesta barn har perioder i livet då det antingen hänt något jobbigt eller de går igenom utvecklingsfaser som gör att de drömmer mer och sover oroligare. Min Doktors psykolog Olof Johansson ger dig 7 tips för lugnare nätter.

Så sover du gott som förälder

Psykologen Björn Hedensjö skrev sömnboken En perfekt natt när han själv blivit pappa. Här är hans två bästa tips till sömnlösa föräldrar.

Du och ditt barn kan träffa psykolog hos Min Doktor

Att barn emellanåt är rädda och oroliga är helt naturligt, men om dessa känslor blir ett hinder i vardagen kan det vara till hjälp att prata med någon för att komma vidare. Hos Min Doktor kan du och ditt barn träffa en psykolog.

Så gör du när ditt barn har fått vattkoppor

Vattkoppor är en vanlig barnsjukdom och på nätet florerar många huskurer som saknar vetenskapligt stöd. För att upptäcka sjukdomen tidigt och behandla den rätt har vi skapat en guide tillsammans med Mara Cerqueiro Bybrant, specialist i barn- och ungdomsmedicin hos Min Doktor.

Allt du behöver veta om eksem

På grund av kyla och torr luft är det säsong för eksem. Eksem finns i många olika former och i olika svårighetsgrader, men de går alltid att behandla. Här är Min Doktors guide till eksem.

Så slipper du ögoninflammation

Tvätta händerna. Det är läkarens bästa tips för att undvika ögoninflammation. Har du drabbats är att tvätta ögonen med ljummet vatten det bästa tipset.

ic_newsletter

Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.