De 6 vanligaste frågorna kring fästingar och TBE

I takt med att värmen återkommer vaknar också fästingarna som kan bära på ett antal olika sjukdomar, däribland TBE och borrelia. Man kan vaccinera sig mot TBE, men hur skyddar man sig egentligen mot borrelia? Och vad händer om man har missat en dos vaccin? Lina Jägfalk, sjuksköterska med specialkompetens kring vacciner hos Min Doktor, reder ut och ger svar på de vanligaste frågorna kring fästingar och TBE. 

Vaccinera dig mot TBE redan nu

Visste du att fästingar är aktiva vid temperaturer ner till fem plusgrader?
Skydda dig mot den fästingburna virussjukdomen TBE – påbörja din vaccination redan idag.

Håll dig frisk i vår - skydda dig mot TBE

Våren ligger framför oss, men i takt med att värmen återkommer vaknar också fästingarna som kan bära på ett antal olika sjukdomar, däribland TBE. Det går att vaccinera sig mot TBE, men för att få ett bra skydd behöver vaccinet tas i flera doser. Min Doktors Lina Jägfalk, sjuksköterska med specialkompetens kring vacciner, berättar om hur du uppnår ett fullgott skydd mot TBE och hur du ska tänka om du har råkat missa en dos.

Få koll på meningokocker

Meningokocker är en typ av bakterier som kan orsaka allvarliga sjukdomar och tillstånd, som till exempel epidemisk hjärnhinneinflammation och blodförgiftning. Sjukdomsförloppet går ofta snabbt och kan vara livshotande, men det går att vaccinera sig mot meningokocker. Lina Jägfalk, legitimerad sjuksköterska med specialistkompetens inom vacciner, ger dig koll på meningokocker och berättar om hur du kan skydda dig.

ic_newsletter

Vill du ha våra utskick?

Nyhetsbrevet innehåller information och erbjudanden om produkter inom hälsa- och sjukvård, och riktar sig därför till dig som är över 18 år. 16- och 17-åringar är välkomna att söka vård hos oss.

Vi behandlar dina uppgifter i enhet med vår integritetspolicy.