Mässlingsfall upptäckt i Stockholm

Under de senaste veckorna har flera fall av mässling upptäckts i Region Stockholm. Ett av fallen kan enligt Folkhälsomyndigheten* härledas till en person som reste med Viking Lines färja Viking Glory den 6 augusti, där medpassagerare kan ha utsatts för smitta. Min Doktors Lina Jägfalk, sjuksköterska med specialkompetens kring vacciner, reder ut allt du behöver veta kring sjukdomen.

Hur hänger bältros och vattkoppor ihop?

Kan man få bältros om man haft vattkoppor? Kan man smittas av vattkoppor från någon som har bältros, eller få bältros av någon som har vattkoppor? Frågorna kring hur bältros och vattkoppor hänger ihop är många. Min Doktors sjuksköterska hjälper till att räta ut frågetecken och berättar samtidigt om hur du kan skydda dig mot sjukdomarna genom vaccination. 

Få koll på meningokocker

Meningokocker är en typ av bakterier som kan orsaka allvarliga sjukdomar och tillstånd, som till exempel epidemisk hjärnhinneinflammation och blodförgiftning. Sjukdomsförloppet går ofta snabbt och kan vara livshotande, men det går att vaccinera sig mot meningokocker. Lina Jägfalk, legitimerad sjuksköterska med specialistkompetens inom vacciner, ger dig koll på meningokocker och berättar om hur du kan skydda dig.

ic_newsletter

Vill du ha våra utskick?

Nyhetsbrevet innehåller information och erbjudanden om produkter inom hälsa- och sjukvård, och riktar sig därför till dig som är över 18 år. 16- och 17-åringar är välkomna att söka vård hos oss.

Vi behandlar dina uppgifter i enhet med vår integritetspolicy.