Av: Min Doktor, 2022-01-17

Vi hjälper dig inför resan

Har du planer på att resa utomlands? Hos Min Doktor finner du ett brett utbud av resevaccin, kostnadsfri vaccinationsrådgivning och vi kan även hjälpa dig med att utfärda olika typer av reseintyg för covid-19. Välkommen till oss på drop-in, alla veckans dagar.

Resevaccin

I samband med resor till andra länder finns risk att drabbas av sjukdomar som vanligtvis inte förekommer i Sverige. Många av sjukdomarna leder till mycket besvärliga symtom och kan i vissa fall vara livshotande. Du kan skydda dig mot flera av dessa sjukdomar genom att vaccinera dig. På Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar finner du ett brett utbud av olika resevaccin för resmål till världens alla hörn. 

Läs mer om resevaccin

Digital vaccinationsrådgivning

Har du frågor kring din vaccination? Genom vår digitala vaccinationsrådgivning kan du chatta med en av våra erfarna sjuksköterskor och få tips och råd om vaccinationer. Du kan få hjälp med allt från huruvida du behöver fylla på ditt grundskydd, till att få råd om ditt barns vaccinationer eller tips om när du behöver påbörja din vaccination inför en resa och vilka vaccin du behöver. 

Rådgivningen är kostnadsfri. Efter rådgivning får du 10 procent rabatt vid ditt nästa vaccinationstillfälle på någon av våra mottagningar.

Chatta med en sjuksköterska

Digitalt vaccinationskort

När du vaccinerar dig på en av Min Doktors vård- och vaccinationsmottagningar förs din vaccination automatiskt in i ditt digitala vaccinationskort, som du hittar i vår app. Du får genom den påminnelser när det är dags för påfyllnadsdoser, och du kan också fylla i dina tidigare vaccinationer från andra aktörer så att du får allt samlat på ett ställe.

Läs mer om digitalt vaccinationskort 

Covid-19: tester och intyg

På våra vård- och vaccinationsmottagningar kan du få utfärdat olika typer av intyg som visar att du sannolikt inte har en pågående infektion med covid-19, som kan behövas vid resor till andra länder. Du behöver inte boka tid, men du måste vara helt symptomfri för att testa dig och få intyg hos Min Doktor.

I dagsläget ser kraven på reseintyg olika ut för olika resmål och researrangörer. Min Doktor kan hjälpa dig med antigentest med reseintyg signerat och stämplat av legitimerad läkare. Vi är även anslutna till E-hälsomyndigheten som utfärdar så kallade covidbevis.

Läs mer om tester och intyg

Dela artikeln: