Låt magen må bra på resan
Dålig mage, magsjuka eller turistdiarré kan förstöra vilken drömsemester som helst. Tack och lov finns det både tips på vad du kan göra för att undvika dålig mage - och vad du ska göra om magen likväl hamnar ur form.
Behandla din astma på rätt sätt
Att behandla din astma rätt och regelbundet är a och o för att minimera dina besvär. Hos Min Doktor kan du mäta, analysera och behandla din astma när du vill, var du vill.
Psykiatrikern: “Jämför dig inte med andra”
Vi klarar alla av att hantera olika mycket stress. Därför ska vi inte jämföra oss med varandra. Istället ska vi lyssna inåt på vår egen personliga stresstolerans.
10 tips för att skapa nya vanor i höst
Har sommarens ledighet fått dig att fundera över nya - och bättre - vanor? Då är du inte ensam. Olof Johansson, psykolog på Min Doktor, ger dig 10 tips som hjälper dig skapa nya vanor i höst.
Massage och beröring kan hjälpa oss att må bra
En trygg hand på din axel, en värmande strykning över din arm, en massage eller en kram som varar länge. Vi mår bra när andra tar på oss.
5 tips inför semestern
Skydda dig från solen, drick vätska och planera mindre …
En kort promenad om dagen räcker
Stressa inte för att hinna till träningen. 30 minuters promenad om dagen räcker för att minska dina stresshormoner och få din kropp i balans.
Därför påverkar sommarplågor och störande ljud dig
Även om det mesta som sommaren för med sig är härligheter, så finns det också sådant som kan få oss att längta till en kall – och tyst – höstdag. Sommardängor som spelas sönder på radion är en sådan sak.
10 tips för att varva ner under semestern
Sommaren närmar sig och kanske längtar du efter lugna, lata dagar. Samtidigt fastnar många i en välfylld semesterplanering med mycket som ska bockas av från att göra-listan. Läs istället våra 10 tips som hjälper dig att varva ner och återhämta dig under semestern.
Planera in återhämtning under semestern
Sommaren närmar sig och semesterplaneringen ska fyllas i på jobbet. Att få en eller flera veckors långledigt är viktigt för din återhämtnings skull.
5 tips för att hantera din stress
Att vara stressad under en kort period är vanligt, men att vara stressad under en längre tid kan leda till långvariga problem. Det är viktigt att bryta ditt mönster tidigt. Min Doktors psykolog Olof Johansson ger dig 5 konkreta råd på hur du kan hantera din stress.
7 varningssignaler för stressade personer
Att ibland känna sig stressad är vanligt och ofta ofarligt. Men är du stressad under en längre period kan stressen vara skadlig för dig. Ibland är det svårt att avgöra om du är stressad eller inte, här är 7 varningssignaler att hålla utkik efter.
9 råd för att sova bättre
Du behöver sova för att din kropp och din mentala hälsa ska återhämtas. Tyvärr är sömnen ofta bland det första som försämras när du är stressad. Här är Min Doktors tips för en god natts sömn.
Psykiatrikern om stress: Glöm inte att pausa
Återhämtning är den viktigaste faktorn för att undvika att stress övergår i psykisk ohälsa som utmattning, sömnstörningar och depression. Återhämtning behöver ske både dagligen med god sömn, men också varje vecka med en vilsam helg samt årsvilan med uppladdning under semestern.
Så hittar du rätt preventivmedel
Det finns ett preventivmedel för alla, men ibland kan det krävas lite matchmaking för att hitta rätt sort för just dig. Här är Min Doktors tips när du ska börja använda, eller byta, preventivmedel.
5 tips för att återhämta dig under julen
Julhelgerna innebär mycket att göra och höga förväntningar, men också möjligheten att varva ner och bara vara. Min Doktors psykolog Olof Johansson ger dig sina fem bästa tips för att klara julstressen och råd om hur du går tillväga om stressen blir övermäktig.
Tipsen som får dig att sova gott
Att sova dåligt kan påverka hela din vardag. Björn Hedensjö är psykolog på WeMind och har skrivit sömnboken “En perfekt natt”. Han ger dig sina 6 bästa tips för att sova bättre.
Så håller du ditt nyårslöfte
Träna mer, äta nyttigare eller jobba mindre. På nyårsafton lovar vi gärna oss själva att skapa nya – och bättre – vanor. Olof Johansson, psykolog på Min Doktor, ger dig 10 tips som kan hjälpa dig att hålla ditt nyårslöfte.
6 tips som håller dig frisk inför julen
Under julen vill vi absolut inte ligga hemma sjuka. Men julruschen utsätter oss för många virus. Här är läkarens tips på hur du håller dig frisk inför ledigheten.
Därför blir du förkyld
Det är varken kyla eller väta som gör dig mer förkyld under de kallare årstiderna. Boven är att vi är mer inomhus.
KBT kan hjälpa dig sova bättre
Du ligger och vrider dig i sängen, minuterna går långsamt och ändå är klockan plötsligt halv fyra. Känns det igen? Att ha problem med sömnen drabbar många. Ett sätt att behandla sömnbesvär är genom KBT, kognitiv beteendeterapi.
Årstiderna kan påverka dig mer än du tror
När vi går från sommar till höst, eller vinter till vår, är det lätt att bli hängig. En del drabbas till och med av Årstidsbunden depression, SAD.
ic_newsletter
Vill du ha våra utskick?

Tillåt oss att berätta för dig om vi t.ex. utökar vårt utbud samt att skicka nyhetsbrev och tips som vi tror kan vara relevanta för dig.

E-postadress
Vi lämnar inte ut din adress till någon annan.