Det här ska du packa till sommarapoteket

Oavsett om det blir semester i stan, stugan, till sjöss eller på torra land är det bra att fylla på husapoteket inför alla äventyr. Tycker du det är klurigt att veta vilka de bästa bra att ha-grejerna är? Inga problem, packlistan ger vi dig här!

Tips när du blivit getingstucken

Att bli stucken av en geting eller ett bi kan göra rejält ont och det är vanligt med både svullnad och rodnad. Missa inte Min Doktors bästa råd vid geting- och bistick, inklusive tips på vad du själv kan göra för att undvika att bli stucken. 

Tips vid algblomning

Under sommarmånaderna när vattnet är som varmast kan det ibland bli algblomning. Algerna bildar då gifter som kan orsaka hudirritation, ögonproblem och även magsjuka om du råkar få i dig vattnet. Här kommer 4 tips från Min Doktor på hur du kan tänka vid algblomning. 

Plocka bort en fästing: 5 enkla steg

Fästingbiten? Se hur du gör för att plocka bort en fästing i 5 enkla steg.

Få effekterna av alla hjärtans dag – utan fysisk närhet

Alla hjärtans dag är en högtid som förknippas med närhet och kärlek. I år blir dagen sannolikt annorlunda, då väldigt många i Sverige och världen hindras från fysisk närhet till sina nära och kära i syfte att minska smittspridningen av coronaviruset. Det är svårt att ersätta den fysiska närheten och intimiteten – och de glädjeämnen som det utsöndrar i kroppen – som Alla hjärtans dag innebär för många. Däremot finns det flera saker som du kan göra själv eller digitalt, som kan ge liknande glädjande effekter i kroppen.

Slipp jobba hemma-värken med arbetsterapeutens tips

Vaknar du om nätterna med domningar och stickningar i händerna? Karpaltunnelsyndrom är ett av flera olika besvär som kan uppstå om man har en felaktig arbetsbelastning - vilket är lätt hänt när man jobbar hemifrån. Min Doktors arbetsterapeut Linnéa Bock berättar om hur du kan få hjälp digitalt med karpaltunnelsyndrom, och ger tips på hur du kan lindra värken.

Fysioterapeutens fem bästa tips för hemmajobbare

Många jobbar just nu hemma för att minska smittspridningen av coronaviruset covid-19, men det är inte säkert att hemmet är helt anpassat för att du ska jobba hela arbetsdagar där. Ergonomi handlar om att anpassa t ex arbetsställning efter individens behov och förutsättningar för att på så sätt förebygga ohälsa - men hur skapar man förutsättningar för en god ergonomi i hemmet? Och hur undviker man arbetsmiljörelaterade skador som nackspärr eller musarm? Min Doktors fysioterapeut Zara Jäger ger fem tips på hur du får hemarbetet att fungera.

ic_newsletter

Vill du ha våra utskick?

Nyhetsbrevet innehåller information och erbjudanden om produkter inom hälsa- och sjukvård, och riktar sig därför till dig som är över 18 år. 16- och 17-åringar är välkomna att söka vård hos oss.

Vi behandlar dina uppgifter i enhet med vår integritetspolicy.